Opozicija rems valdančiųjų siūlomą partijų susitarimą dėl energetikos

Opozicija parems valdančiųjų siūlomą partijų susitarimą dėl energetikos strategijos. Tačiau ji atkreipia dėmesį, kad dokumente minimas tik suskystintų gamtinių dujų terminalas, o apie kitus svarbiausius projektus - Visagino atominę elektrinę, elektros tiltus, trečiojo energetikos paketo dujų sektoriuje įgyvendinimą - nutylima.

Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Jurgis Razma sako, kad susitarimo projekte įrašyti tik bendro pobūdžio teiginiai, nors „iš esmės ir priimtini“.

„Būtų geriau, kad Vyriausybės sprendimas dėl naujos atominės elektrinės būtų žinomas“, - BNS sakė J.Razma. Pasak jo, šalia tokio neišsamaus susitarimo vėliau būtų galima pasirašyti patikslintą protokolą.

Ekonomikos komiteto narys liberalas Remigijus Šimašius BNS sakė, kad susitarime svarbiausia bendri principai, bet jis teigė norintis matyti įtvirtintą konkurencijos principą. „Būtų gerai, kad konkretybės daugiau būtų“.

Seime savo atstovus turinčioms partijoms siūlomame pasirašyti susitarime iš įgyvendinamų ar planuojamų energetikos projektų minimas vienintelis - suskystintų gamtinių dujų terminalas.

Jame teigiama, kad visos parlamentinės partijos sieks terminalo statybos projektą įgyvendinti iki 2014 metų pabaigos ir sudarys visas sąlygas jo veiklai. Taip pat akcentuojamas siekis nutiesti dujotiekį tarp Lenkijos ir Lietuvos.

Naujos atominės elektrinės statyba dokumente neminima. Jame taip pat teigiama, kad bus siekiama Lietuvos, Latvijos ir Estijos elektros sistemos prisijungimo prie Europos tinklų, konkurencingų generavimo pajėgumų sukūrimo, pilnavertės integracijos į Europos Sąjungos energijos rinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių