Opozicija kol kas atsisako planų rengti interpeliaciją A.Sekmokui

Seimo opozicijos planai rengti interpeliaciją energetikos ministrui Arvydui Sekmokui atidedami mažiausiai iki kitų metų pradžios.

Valdančiajai koalicijai priklausanti Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija nutarė „leisti ministrui baigti derybas dėl naujos atominės elektrinės statybos“.

„Jam reikia laiko pabaigti derybas. Mes jam linkime sėkmės ir laukiame sprendimų dėl naujos atominės elektrinės statybos. Tikrai nenorime gadinti derybų eigos (...) Šitoje situacijoje, manytume, ministras turi pabaigti derybas, o tada jau įvertintume jo darbą“, - ketvirtadienį BNS sakė Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Algis Čaplikas.

Anot jo, praėjusią savaitę su frakcijos nariais susitikęs energetikos ministras teigė, kad derybos dėl naujos AE statybos gali būti baigtos šių metų gruodžio pabaigoje arba sausio viduryje.

„Tuo metu, kai vyksta derybos dėl naujos atominės elektrinės statybos, be abejo, keisti ministrą yra netikslinga“, - sakė A.Čaplikas.
Kita vertus, jis pripažino, jog frakcija turi priekaištų A.Sekmokui dėl ES direktyvos įgyvendinimo išskaidant „Lietuvos dujas“, rengiant Nacionalinę energetikos strategiją.

„Nuo jos turėjome pradėti prieš visus energetinius projektus. Vyriausybė pati sutiko, kad strategija nėra parengta ir atsiėmė ją. Tai irgi nėra gerai“, - dėstė parlamento vicepirmininkas.

Jis taip pat priminė, kad „Lietuvos dujų“ išskaidymas nedavė norimo rezultato - neatpigino dujų.

Interpeliaciją A.Sekmokui norėjęs inicijuoti partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis BNS tvirtino kol kas negavęs jokio LiCS atsakymo dėl ministro atstatydinimo, tačiau tai jis vertina kaip nepritarimą interpeliacijai.

„Kadangi neturime LiCS atsakymo, tai vertiname kaip nepritarimą interpeliacijai. Todėl nieko nedarysime, nes interpeliacijai neturime pakankamai balsų“, - teigė V.Mazuronis.
Kitos dvi valdančiosios koalicijos frakcijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Liberalų sąjūdžio - pranešė nepritariančios interpeliacijai energetikos ministrui.

Spalio pabaigoje „tvarkiečiai“ kreipėsi į kitas parlamento frakcijas, klausdami, ar jos palaikytų iniciatyvą atstatydinti A.Sekmoką. Pagrindinis priekaištas ministrui, kad neįvykdė pažado susiderėti su Rusijos dujų milžinu „Gazprom“ dėl 15 proc. mažesnės dujų kainos.

Norint atleisti ministrą iš pareigų, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys. Opozicija neturi tiek balsų parlamente.


Šiame straipsnyje: Arvydas Sekmokasinterpeliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

PK

PK portretas
LiCS akivaizdžiai tęsia "valinskinę" politiką - iš pradžių deklaruoja palaikantys opozicijos pasiūlymus (nesvarbu, ar interpeliacijai, ar kitiems veiksmams), o paskutinę minutę apsigalvoja, matyt, todėl, kad valdantieji sugeba kažką jiems už tai pasiūlyti. Visiškai suprantamas gerb. V. Mazuronio sprendimas tokiu atveju iš viso nekelti interpeliacijos - konservatoriai savo projekto taip lengvai neišsižadės, ypatinagi kai gyventojų gerovės sąskaita naudą gauna patys, o gaišinti Seimą su akivaizdžiai nesėkmingomis interpeliacijoms nėra prasmės - šiai dienai yra daugybė svarbių klausimų ir be to. Visgi tikiuosi, kad tvarkiečiai ateis į valdančiųjų gretas jau po ateinančių rinkimų, kadangi šitokie cirkai, kurie dabar valstybėje dedasi, tęstis tiesiog negali, o būtent ši partija atrodo kaip turinti tvirčiausią ir labiausiai argumentuotą poziciją kaip, ką ir kodėl reikalinga keisti, kad gyventi Lietuvoje taptų geriau

opozicija neturi laiko

opozicija neturi laiko portretas
nes reikia gelbeti is Snoro banko savo pinigus,kuriu dar neistrauke.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių