Opozicija klausia valdančiųjų, ar turi būti atstatydintas A.Sekmokas

Opozicija kreipėsi į valdančiąją koaliciją, prašydama pareikšti savo nuomonę apie energetikos ministrą Arvydą Sekmoką.

Jeigu bent dalis valdančiųjų apsispręstų pasisakyti prieš ministrą, jam opozicija žada inicijuoti interpeliaciją.

Ketvirtadienį Seimo opozicijos lyderis, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis informavo, kad opozicinės frakcijos kreipėsi į valdančiuosius dėl siūlymo rengti interpeliaciją energetikos ministrui A.Sekmokui.

Anot V.Mazuronio, opozicijos atstovai nori išgirsti, ar valdančiųjų frakcijos narius tenkina šio ministro vadovaujamos Energetikos ministerijos veiklos efektyvumas bei padėtis šiame sektoriuje. Opozicija kaltina ministrą, kad šiam „taip ir nepavyko suderėti 15 procentų mažesnės dujų kainos su Rusijos koncernu „Gazprom“, kaip buvo žadėta“.

Be to, A.Sekmokas kaltinamas ir tuo, kad „šildymo kainos vis dar kyla, vėluoja ir stringa Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesai, energetikos sritis apskritai labai šlubuoja“.

„Įvertindami visus šiuos esminius faktorius, kreipiamės į valdančiuosius, norėdami sužinoti, ar jie, taip pat prisiimdami atsakomybę už visas nesėkmes energetikos sektoriuje, paremtų galimą interpeliaciją ministrui A.Sekmokui. Juo labiau, kad dauguma pozicijos narių taip pat reiškia nepasitenkinimą šiuo ministru“, - pareiškė V.Mazuronis.

Pasak jo, kadangi interpeliacija yra politinis procesas, opozicija nori aiškaus visų politinių jėgų apsisprendimo ir konkretaus atsakymo: „Mes norime žinoti, ar ir valdantieji, taip pat kaip ir mes, yra nusiteikę imtis realių reformų ir taip ginti Lietuvos piliečių interesus, ar jie vis dėlto pasirenka ginti savo neefektyviai dirbančio ministro kėdę“.

Prieš porą savaičių opozicija jau sulaukė neigiamo valdančiųjų atsakymo, ar jie paremtų galimą interpeliaciją teisingumo ir užsienio reikalų ministrams Remigijui Šimašiui bei Audroniui Ažubaliui. Juos opozicija kaltino tuo, kad Lietuva perdavė autoritariniam Baltarusijos režimui duomenis apie vieną iš tos šalies opozicijos atstovų Alesių Beliackį. Ši informacija leido suimti A.Beliackį ir pradėti jo teismo procesą.

V.Mazuronis, gavęs neigiamą valdančiųjų atsakymą dėl dviejų ministrų, pareiškė, kad opozicija atsisako idėjos jiems reikšti interpeliaciją.

Opozicijos lyderis neatmeta, kad energetikos ministro atveju irgi gali atsitikti taip pat, tačiau tikisi, jog bent dalis valdančiosios koalicijos pareikš nepasitenkinimą A.Sekmoku, kas leistų pradėti jo interpeliacijos procesą.

Interpeliacija yra specialiai suformuluoti klausimai ministrui. Kai jis atsako, Seime sprendžiama, ar atsakymai parlamentarus tenkina ir ar turi būti balsuojama dėl pasitikėjimo šiuo ministerijos vadovu. Ministras privalo atsistatydinti, jeigu daugiau kaip pusė visų Seimo narių – ne mažiau kaip 71 parlamentaras – balsuoja už nepasitikėjimą juo.


Šiame straipsnyje: Arvydas Sekmokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Tegul pati opozicija pasiklausia savęs, ar nenori atsistatydinti.

to RM

to RM portretas
matyt esi loxas, kad nesirūpini zmonių gerove

JUZIS

JUZIS portretas
Koks kiauliškas mandagumas... Matote, "opozicija" dar turi atsiklausti Kubiliaus dėl šito tarakono, kuris atvirai vagia iš Ignalinos uždarymo lėšų? ŠLYKŠTU, VEIDMAINIAI!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių