Opozicija galės deleguoti vieną Radijo ir televizijos komisijos narį

Seimas sutiko svarstyti įstatymą, pagal kurį Radijo ir televizijos komisijos (RTK) vieną narį deleguotų parlamentinė opozicija.

Penktadienį neeiliniame plenariniame posėdyje dauguma Seimo narių nepritarė valdančiųjų dominuojamo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pasiūlymui atmesti Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, pagal kurią vieną iš RTK narių deleguotų Seimo opozicija.

Opozicinės Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijos narės Onutės Valiukevičiūtės parengtame įstatymo projekte numatyta, kad vieną iš trijų Seimo į RTK deleguojamų narių siūlo opozicija. "Turime priimti šį įstatymą, jeigu norime demokratinės visuomenės ir objektyvumo", - sakė opozicinių socialdemokratų atstovas Juozas Olekas.

Tačiau Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas, konservatorius Valentinas Stundys buvo įsitikinęs, kad siūlomą nuostatą reikia atmesti. "Siūloma tvarka įneštų chaoso ir nesusipratimų. RTK neturii tapti politinės kovos lauku. Įsivaizduokime, kiek problemų kils, jeigu kadencijos eigoje politinė dauguma Seime pasikeis. Ar tuomet reikėtų atšaukti buvusios opozicijos deleguotą RTK narį", - klausė V.Stundys.

Tačiau dauguma Seimo narių nepritarė komiteto išvadai ir sutiko su opozicijos pasiūlymu toliau svarstyti šį įstatymo projektą.

Manoma, kad galutinai dėl jo gali būti balsuojama jau kitą savaitę. Jeigu įstatymas būtų priimtas ir jį pasirašytų Prezidentė, opozicija įgytų teisę deleguoti vieną RTK narį.

RTK yra radijo ir televizijos dažnius skirstanti, licencijas elektroninėms žiniasklaidos priemonėms išduodanti institucija. RTK sudaro 13 narių. Tris iš jų deleguoja Seimas, po vieną narį - prezidentas ir devynios visuomeninės organizacijos.


Šiame straipsnyje: Seimasradijas ir televizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių