Operos ir baleto teatro rekonstrukcijos byloje - įtarimai 5 asmenims

Nacionalinio operos ir baleto teatro (NOBT) vadovui Gintautui Kėvišui pateikti įtarimai dėl pažeidimų atliekant teatro scenos rekonstrukciją.

Generalinė prokuratūra daugiau nei pustrečių metų tiria, ar rekonstruojant NOBT sceną nebuvo iššvaistyti pinigai. Rekonstrukcijai išleisti kone 37 mln. litų.

Po apklausų ir kratų prokurorai įtarimus pateikė penkiems įtariamiesiems - dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir apgaulingos apskaitos. Tarp jų yra ir G.Kėvišas, trečiadienį pranešė LNK Žinios.

„Aš apie tai nenoriu kalbėti, nes čia yra procesas ir aš nieko nekomentuosiu“, - sakė NOBT vadovas.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas teigė nesąs informuotas apie G.Kėvišui pateiktus įtarimus.

„Ta informacija man visiškai nauja, ir aš turiu sušaukti pasitarimą, kaip reaguoti, nes nesu turėjęs tokio precedento. Reikia išnagrinėti atidžiau. Bet jeigu tie įtarimai tikrai pagrįsti, tai manau, imsimės atitinkamų žingsnių, kurie priklauso tokioje situacijoje“, - tvirtino ministras.

Generalinė prokuratūra šiuo metu laukia, kol Vokietija įvykdys teisinės pagalbos prašymą apklausti liudytojus, mat NOBT sceną rekonstravo Vokietijos bendrovė.

Valstybės kontrolė yra nustačiusi, kad teatras vykdydamas rekonstrukciją ne kartą pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą - brangiau mokėjo už scenos įrangą nei buvo numatyta preliminarioje sutartyje, papildomai nupirko darbų ir įrangos už beveik 13 mln. litų.

Teatras daugiau kaip 1 mln. litų panaudojo atsiskaitymams už darbus ir įsigytą įrangą, kurie išvis nesusiję su scenos įrangos rekonstravimo projektavimo ir įrengimo darbais, todėl, auditorių nuomone, lėšos panaudotos ne pagal paskirtį.


Šiame straipsnyje: Gintautas Kėvišas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių