Nyderlandai prisijungs prie NATO oro policijos misijos

Nyderlandų gynybos ministrė Jeanine Hennis-Plasschaert (Jeaninė Henis-Plaschart) pranešė, kad jos šalis nuo 2017 metų siųs naikintuvus dalyvauti NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Apie tai Nyderlandų ministrė pirmadienį oficialiai informavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos ambasadorius, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas džiaugiasi sėkmingai vykstančiu NATO šalių pajėgų generavimu oro policijos misijai Baltijos šalyse ir tai, kad dalyvauti šioje misijoje išreiškia norą vis daugiau sąjungininkų“, - rašoma KAM pranešime.

Nyderlandų karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais NATO oro policijos misiją vykdys antrą kartą. Šios šalies naikintuvai Baltijos šalių oro erdvę saugojo 2005 metų pirmąjį pusmetį.

Neseniai apie planus prisijungti prie oro policijos misijos oficialiai pranešė Vengrija ir Italija. Jos savo karius ir naikintuvus planuoja skirti 2015 metais.

Baltijos šalys neturi oro erdvės patruliavimui tinkamų orlaivių, todėl greitojo reagavimo oro pajėgų funkcijas vykdo kitų NATO valstybių kariai. Misijoje bent po kelis mėnesius jau yra tarnavusios 14 Aljanso šalių pajėgos.

NATO oro policijos misija yra dislokuota šalia Šiaulių esančioje Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių