Nuteistosios afganistaniečiams numezgė beveik 300 porų kojinių

Panevėžio pataisos namuose bausmes atliekančios moterys skurstantiems Afganistano gyventojams jau numezgė 285 poras kojinių.

Prie liepą prasidėjusios akcijos "Geros širdys - šiltos kojos" prisidedančios nuteistosios iki spalio megs kojines moterims ir vaikams, kurias į Afganistano Goro provinciją lapkritį nugabens misijai Afganistane besirengianti Goro provincijos atkūrimo grupės dvyliktoji pamaina (PAG-12).

"Dabar pas mus yra suskaičiuotos 285 poros. Mezga gražiai, iniciatyviai, noriai", -  sakė Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotoja Regina Stankuvienė. Pasak jos, kojines mezga daugiau kaip 60 moterų.

"Yra tokių, kurios po vieną porą atnešė, yra tokių, kurios buvo numezgusios kažkam ir atnešė šitai akcijai, yra tokių, kurios vis ima siūlus ir mezga", - pasakojo R.Stankuvienė.

Siūlų akcijai, anot jos, "gaunama iš visur" - atneša pataisos namų darbuotojai, atveža žmonės, ar nereikalingą megztinį išardžiusios prideda pačios nuteistosios.

"Pataisos namai prieš 6-7 metus buvo gavę labdarą - dar turėjome likučių, darbuotojai iš namų sunešė likučius, gavome iš "Siūlų centro" iš Kauno, iš Biržų ir iš Šiaulių atvežė privatūs asmenys, Kalėjimų departamentas prisidėjo, taip pat ir nuteistosios", - kalbėjo R.Stankuvienė. Kojines nuteistosios megs iki rugsėjo pabaigos.

Akciją organizuoja viešoji įstaiga "Savanorių centras" kartu su PAG-12 - karių pamaina, suformuota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pagrindu.

Praėjusią žiemą Goro provincijos vaikams Lietuvos gyventojai padovanojo žieminių kepurių ir batų.


Šiame straipsnyje: pataisos namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių