N.Udrėnas: taupydama Lietuva padidino socialinę atskirtį

Dėl kilusios finansų krizės ir taupymo priemonių nuo 2009 metų Lietuva padidino socialinę atskirtį, todėl papildomų lėšų reikia ieškoti karpant valdymo išlaidas ir apmokestinant prabangą, sako prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Nerijus Udrėnas.

Antradienį interviu Žinių radijui, klausiamas, ar šalies vadovė pritartų biudžetui, kuris atkurtų ne visą, o tik pusę sumažintos pensijos dalies, šalies vadovės patarėjas sakė, jog Lietuvoje pensijos - ir taip mažiausios regione.

„Lietuva jau nuo 2009 metų vykdė konsolidavimo priemones, taupymą, ypač per vartojimo apribojimą, jeigu taip grubiai vertinant, keturi penktadaliai konsolidavimo priemonių buvo išlaidų karpymas, tuo tarpu vienas penktadalis - didinant mokesčius. Dėl tokio pasirinkto kelio per taupymą numaldyti finansų krizę Lietuva, deja, padidino socialinę atskirtį, ir yra viena iš labiausiai tokį atskirtį padidinusių šalių Europos Sąjungoje“, - sakė N.Udrėnas.

„Lietuva turi mažiausias pensijas Baltijos regione“, - kalbėjo šalies vadovės patarėjas.
Jo teigimu, papildomų lėšų reikia ieškoti „karpant valdymo išlaidas ar apmokestinant prabangą“, o galutinio sprendimo turi sutarti valdančioji koalicija.

Finansų ministerijai sumažinus prognozuojamą kitų metų ekonomikos augimą, valdžia ieško būdų, kaip dar sumažinti išlaidas arba gauti papildomų pajamų, kad kitų metų biudžeto deficitas neviršyti 3 proc. nuo bendrojo vidaus produkto. Premjeras perspėjo, jog esant didesniam deficitui tarptautinės finansų rinkos labai pabrangintų skolinimąsi Lietuvai.

Seimui antradienį bus pateikti įstatymų projektai, kuriais siūloma apmokestinti brangų būstą, galingus automobilius, motociklus, jachtas.


Šiame straipsnyje: socialinė atskirtistaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Padėkokim

Padėkokim portretas
“Ačiū” AMB, fon LANDSBURGUI ir visiems ULTRAPATRIOTAMS, sausio 13-ai ir kovo 11-ai, LAISVEI IR DEMOKRATIJAI, EUROSOJŪZUI ir JAV, PKN ORLEN ir visiems OLIGARCHAMS ir t.t. už NUOSTABŲ gyvenimą KAPITALISTINIAME ROJUJE. Amen.

ne

ne  portretas
ne taupydami padare ta praraja ,bet isvoge ,viska vagys sulinde prie lovio ,ir smaugia ta paprasta zmogu ,rekdami kad nera pinigu ,/tegul atnesa ka isvoge tai nebus tos prarajos tarp zmoniu ,vagiu ir svolaciu valdzia ,/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių