Nidoje susitinka Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai

Šeštadienį Nidoje vyksta neformalus trijų Baltijos šalių premjerų susitikimas.

Lietuvos vyriausybės vadovas Andrius Kubilius yra minėjęs, kad su Latvijos ir Estijos kolegas nori užtikrinti, jog nebekiltų klausimų dėl Lietuvos pasiryžimo statyti naują atominę elektrinę.

"Vyriausybė yra priėmusi visus sprendimus, kad ir nebelikus tokios bendrovės kaip "Leo LT" (nacionalinio investuotojo - BNS), elektrinė būtų statoma, pasamdyti tarptautiniai konsultantai. Aš tikiuosi, kad rugsėjo mėnesį ar artimiausiu metu rudenį jie pateiks verslo planą, o dėl politinių nuostatų, dėl politinės valios statyti elektrinę, neturėtumėte turėti abejonių. O dėl Baltijos šalių politinės valios taip pat neturėtumėt turėti abejonių. Manau, kad tą klausimą mes taip pat turėsime gerą galimybę aptarti su Baltijos šalių premjerais, su kuriais susitiksime šį savaitgalį Nidoje", - šios savaitės pradžioje žurnalistams sakė A.Kubilius.

Anot Vyriausybės spaudos tarnybos, A.Kubilius kartu su Latvijos ministru pirmininku Valdžiu Dombrovskiu ir Estijos vyriausybės vadovu Andrusu Ansipu neoficialioje aplinkoje taip pat aptars bendrus visoms trims šalims ekonomikos, energetinio saugumo, istorinės atminties išsaugojimo ir strateginio bendradarbiavimo klausimus.

Sekmadienį, rugpjūčio 23 dieną, premjerai išvyks į Vilnių, kur dalyvaus "Baltijos kelio" 20-mečio minėjimo renginiuose.


Šiame straipsnyje: kubiliusbaltijos premjerai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių