Nesutarimai dėl FNTT neturėtų privesti iki koalicijos griūties

Koalicijos partnerių konservatorių ir liberalcentristų nesutarimai dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų galimybės eiti pareigas neturėtų „privesti iki koalicijos griūties“, trečiadienį BNS sakė konflikto nuošalyje laikęsis valdančiųjų Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Koalicijos partnerių konservatorių ir liberalcentristų nesutarimai dėl FNTT vadovų galimybės eiti pareigas neturėtų „privesti iki koalicijos griūties“, teigia susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

„Manau, kad bet kokie nesutarimai tarp koalicijos partnerių kenkia koalicijai. Bet gerai, kad jau pati kadencijos pabaiga ir dabartiniai įvykiai neturėtų privesti koalicijos iki griūties“, - teigė E.Masiulis, paprašytas pakomentuoti premjero Andriaus Kubiliaus ir vidaus reikalų ministro liberalcentristo Raimundo Palaičio išsiskyrusias pozicijas dėl FNTT vadovų.

Liberalų sąjūdžio vadovo tvirtinimu, vidaus reikalų ministrui iš pareigų atleidus FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą, „garas jau nuleistas“.

E.Masiulis priminė, kad šie metai - Seimo rinkimų metai, todėl partijos darydamos bet kokį žingsnį atsižvelgia į šią aplinkybę.

„Šiai koalicijai kadenciją reikėtų baigti garbingai, baigti pradėtus darbus, o ne pradėti taškytis purvais. Politiniai karai tarp koalicijos partnerių naudos neatneštų nei vienai, nei kitai pusei“, - svarstė ministras.

Kita vertus, jis atkreipė dėmesį, kad vadinamojoje FNTT istorijoje didžiausia žala padaryta pačioms valstybės institucijoms - Vidaus reikalų ministerijai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai.

„Joms reikės dirbti, nepriklausomai nuo, kokia koalicija bus ateityje“, - sakė E.Masiulis.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis praėjusią savaitę pareiškė nepasitikėjimą FNTT vadovais, antradienį panaikino jų leidimus dirbti su slapta informacija, o trečiadienį juos atleido iš pareigų. Ministras tai padarė gavęs Valstybės saugumo departamento informaciją.

R.Palaičio veiksmus parėmė Liberalų ir centro sąjunga, prezidentė Dalia Grybauskaitė, o premjeras Andrius Kubilius pareiškė negavęs jokios informacijos, kuri keltų abejonių dėl FNTT ar jos vadovo Vitalijaus Gailiaus veiklos. Jis ne kartą akcentavo, kad tarnyba dirba gerai.

Abu pareigūnai dar anksčiau tikrinti poligrafu.

BNS žiniomis, patikrinimai buvo susiję su atliekamu tyrimu dėl informacijos nutekinimo apie banką „Snoras“. Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko „Snoro“ akcininkams.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų ir centro sąjunga bei Liberalų sąjūdis.


Šiame straipsnyje: Eligijus MasiulisFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vycka

Vycka portretas
Tave reiktu patikrint tuo poligrafu ir viskas paaisketu

Mikas

Mikas portretas
Taip, dabar ir tu Eligijau ir Čaplikas pasiskaičiavot, kad bet koks judesys vyriausybėje, tai kabineto griūtis, todėl galit sau leisti tokius triukus. Iš jūsų pusės, žinant jūsų politinę kultūrą, ar tiksliau jos nebuvimą, viskas aišku, bet Prezidentė...Galėjo, bent diplomatiškai duoti suprasti, kad mato kas vyksta. FNTT vyrams stiprybės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių