Neoficialiomis žiniomis, L.Bankauską apklausė VSD (papildyta 18.55 val.)

Baltarusijoje praėjusią savaitę sulaikytas Vilniaus raitosios policijos vadas Laimonas Bankauskas ketvirtadienį grįžo į Lietuvą, tačiau iki vakaro namie nepasirodė.

LNK Žinių duomenimis, L.Bankauską, vos grįžusį į Vilnių apklausė Valstybės saugumo deparatamento (VSD) pareigūnai. Tai esą padaryta dėl to, kad L.Bankauską sulaikant Baltarusijos pasienyje dalyvavo KGB pareigūnai.

Penktadienį jis susitinka su Vilniaus Policijos departamento vadovais.

"Jis ne ryšio zonoje. Telefonas išjungtas. Aš daugiau sužinau iš žurnalistų", - sakė L.Bankausko žmona Tatjana.

Kaip skelbta, į laisvę paleistas L.Bankauskas ketvirtadienio vidurdienį grįžo į Lietuvą.

"Pranešame, kad globojamas Lietuvos diplomatų, Vilniaus raitosios policijos vadas L.Bankauskas šiandien vidurdienį kirto Lietuvos-Baltarusijos sieną ir buvo perduotas Policijos departamento žinion", - pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Tuo metu Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininko pavaduotojas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad policija L.Bankauskui kertant sieną nedalyvavo.

"Jis yra laisvėje. Policijos departamentas neturi jokios medžiagos. Kol neturime jokios medžiagos, jokių sprendimų negalime priimti. Visa medžiaga yra perduodama per Generalinę prokuratūrą dvišalės sutarties pagrindu. Prokuratūra nuspręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. Kol neturime medžiagos, jokių priemonių nesiimsime", - aiškino R.Matonis.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Žemaitytė ketvirtadienį BNS sakė, kad Lietuvos prokurorai kol kas nėra gavę jokios medžiagos iš Baltarusijos apie L.Bankauską.

Lietuvos pareigūnų žiniomis, L.Bankausko bylą dėl narkotikų kontrabandos Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB) perdavė Baltarusijos prokuratūrai.

Narkotikų kontrabanda įtartą pareigūną Minskas trečiadienį perdavė Lietuvos diplomatams. Jis nuvežtas į Lietuvos atstovybę Gardine, kur buvo tvarkomi jo dokumentai.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, šį atvejį dabar tirs Lietuvos teisėsaugos institucijos, panaudodamos ir visą sulaikymo informaciją, gautą iš Baltarusijos pagal dvišalio teisinio bendradarbiavimo sutartį.

Vilniaus raitosios policijos vadas L.Bankauskas Baltarusijoje sulaikytas praeitą savaitę. Baltarusijos teisėsauga sakė, kad jo automobilyje rasta narkotinių medžiagų.

L.Bankauskas kaltinimus neigė ir sakė manąs, kad narkotikai buvo pakišti.


Šiame straipsnyje: Laimonas Bankauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių