Nemuno žemupyje pakilus vandeniui, gyventojai pagalbos neprašo

Nemuno žemupyje pastarosiomis dienomis pakilus vandens lygiui, gyventojai pagalbos kol kas neprašė, BNS antradienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriuje.

Anot specialistų, šiuo metu pamaryje yra apsemtų kelių ir gyventojų namų, bet didesnės pagalbos kol kas neprireikė.

„Gyventojai pagalbos neprašė ir didesnių pajėgų nesiųsta“, - BNS antradienį sakė PAGD Situacijų koordinavimo skyriuje.

Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas tikina, jog Šilutės rajone potvynio nėra. Jo teigimu, Rusnėje vandens lygis stichinės ribos nesiekia, vanduo namų neapsėmė. Pora savaičių yra apsemtų kelių ruožų, bet antradienį, lyginant su ankstesnėmis dienomis, situacija nepasikeitė.

„Šilutės rajone potvynio nėra. (...) Vanduo per kelią teka, gyventojams pavojaus nėra“, - BNS antradienį sakė R.Renčeliauskas.

Pasak jo, rajone apsemta 5 kilometrai kelių, juose vandens gylis siekia nuo 5 iki 60 centimetrų.

Anot Lietuvos automobilių kelių direkcijos, blogesnė situacija yra Pagėgių savivaldybėje, kur apsemtuose rajoninių kelių ruožuose vandens lygis antradienį pakilo.

„Pakilo vandens lygis apie 10-20 centimetrų tuose apsemtuose ruožuose, kur vakar buvo 80-90 centimetrų, o šiandien - jau 100-110 centimetrų“, - BNS antradienį sakė direkcijos atstovė Gražina Jundienė.


Šiame straipsnyje: nemunaspotvynisgyventojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių