Neaišku, ar įtariamas D.Kedžio bendrininkas liks suimtas

Šiuo metu prokurorai dar nėra apsisprendę, ar prašyti teismo pratęsti suėmimą vienam iš įtariamų Drąsiaus Kedžio bendrininkų, tvirtino Generalinės prokuratūros prokuroras.

„Suėmimas baigiasi ketvirtadienį, bet sprendimas dėl to, ar mes kreipsimės dėl pratęsimo ar ne, dar nėra priimtas“, - BNS trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis.

Anot teisėsaugininko, jeigu būtų priimtas sprendimas prašyti pratęsti minėtąją kardomąją priemonę, dėl pratęsimo būtų kreipiamasi į Kauno miesto apylinkės teismą.

Suimti yra du įtariamieji, kurie galimai padėjo D.Kedžiui, kaip įtariama, prieš dvejus metus nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę. Vienam jų skirtas mėnesio, kitam – 10 dienų trukmės suėmimas.

Žiniasklaidoje skelbta, kad suimtieji – D.Kedžio draugas, buvęs kultūristas, Kauno miesto valstybinio choro dainininkas Raimundas Ivanauskas ir D.Kedžio draugė Eglė Barauskaitė.

Lapkričio pradžioje į viešumą iškilo aplinkybė, kad Policijos departamento pareigūnai galimai nesuteikė prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl J.Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymo aplinkybių.

Generalinė prokuratūra prieš pusantros savaitės pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo Policijos departamento pareigūnų piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.
Įtarimai jau pareikšti penkiems policijos pareigūnams, tarp jų - pirmadienį iš pareigų atsistatydinusiam policijos vadovo pavaduotojui Visvaldui Račkauskui. Jis įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo juo.


Šiame straipsnyje: Kedysbendrininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

PILIETE

PILIETE portretas
Ar pusiau aklas žmogus gali pabėgti iš Lietuvos. Kodel nusikalteliams ir vagims suteikiamas net stogas ,kad tik juos apsaugoti.

lina

lina portretas
Man gaila Kedziu seimos. Cia , kaip toj patarleje, geriausia gynyba -puolimas. Idomu ,ka dar suras po 2 metu pries Kedziu seima. Laikykites , Kedziai.

Paleiskit

Paleiskit portretas
nekaltą moterį. Geriau savo "liudininką" -žudiką papurtykit
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių