Nauju kultūros ministru taps A.Gelūnas?

Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) patvirtino svarstanti galimybę į kultūros ministrus deleguoti Vilniaus dailės akademijos prorektorių Arūną Gelūną.

„Galiu patvirtinti, kad iš daugelio kandidatų frakcija kol kas svarsto vieną kandidatą – A.Gelūną“, - antradienį žurnalistams sakė TPP lyderis Arūnas Valinskas.

Jis tikisi, kad dėl A.Gelūno galimo paskyrimo kultūros ministru galėtų būti tariamasi trečiadienį valdančiojoje koalicijoje, nors tądien į Švediją bus išvykęs koalicijos lyderis, premjeras Andrius Kubilius.

Pats premjeras, turintis teikti Prezidentei Daliai Grybauskaitei kandidatus į ministrus, antradienį sakė dar oficialiai negirdėjęs jokio teikimo dėl A.Gelūno kandidatūros. Tačiau A.Kubilius pakartojo pirmadienį pasakytą frazę, kad vertinąs šį galimą kandidatą, kaip „turintį potencialą“.

Šiuo metu kultūros ministro pareigas eina TPP į šį postą deleguotas aktorius Remigijus Vilkaitis, tačiau A.Valinsko vadovaujama partija nutarė jį atšaukti iš pareigų, nes esą tarp jos ir ministro nėra jokio bendravimo.

Iš pradžių ketinta vietoje R.Vilkaičio į ministrus deleguoti patį A.Valinską, tačiau Prezidentė viešai pareiškė netvirtinsianti jo kandidatūros dėl per menko visuomenės pasitikėjimo. Po to A.Valinskas Prezidentės nuomonę išvadino „įžeistos bobos pozicija', tačiau savo kandidatūrą atsiėmė.

Kiek vėliau teikta operos solisto Deivido Staponkaus kandidatūra, galiausiai viešumoje imta linksniuoti Vilniaus dailės akademijos prorektoriaus studijoms A.Gelūno pavardė.


Šiame straipsnyje: ValinskasVilkaitisGelūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių