Naujas STT vadovas: savo darbe politikų įtakos nejaučiu

Seimas pritarė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu būtų skiriamas šiuo metu laikinai jai vadovaujantis STT direktoriaus pirmasis pavaduotojas Saulius Urbanavičius.

Tuo metu pats STT vadovu skiriamas Saulius Urbanavičius sako savo darbe politikų įtakos nejaučiantis, o pačios institucijos darbą vertina gerai.

„STT aš matau gerai dirbančią, bet visą laiką yra minčių ir darbų numatytų, kuriuos atlikus galima pasiekti geresnių rezultatų“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Urbanavičius po balsavimo, per kurį pritarta jo kandidatūrai vadovauti STT.

Klausiamas dėl politikų įtakos tarnybai S. Urbanavičius atsakė: „Aš nejaučiau politikų įtakos kol kas, tikiuosi, kad jos ir nejausiu“.

Kalbėdamas apie pokyčius STT šiuo metu laikinai jai vadovaujantis S. Urbanavičius nurodė didesnį dėmesį išaiškinant didžiausią žalą valstybei darantiems nusikaltimams, kovai su neteisėtu praturtėjimu.

Institucijos direktoriumi skiriamas laikinasis jos vadovas taip pat sakė sieksiantis didesnio jos finansavimo.

„Dėl suprantamų priežasčių finansavimas kelerius metus mažėjo, bet argumentuotai ir pagrįstai sieksiu jo didėjimo“, - kalbėjo S. Urbanavičius.

Seimas ketvirtadienį pritarė, kad STT vadovu būtų skiriamas šiuo metu laikinai jai vadovaujantis tarnybos direktoriaus pirmasis pavaduotojas S. Urbanavičius.

Ketvirtadienį per slaptą balsavimą už S. Urbanavičiaus kandidatūrą balsavo 95 Seimo nariai, prieš buvo 6, 3 parlamentarai susilaikė, 8 biuleteniai rasti negaliojantys.

Anksčiau Seime pristatant kandidatą į STT vadovus paramą jam deklaravo visos parlamentinės frakcijos, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Teisės ir teisėtvarkos komitetai.

STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu.

40 metų S. Urbanavičius STT pradėjo dirbti prieš metus, jis paskirtas STT pirmojo direktoriaus pavaduotoju, o šiuo metu jis laikinai vadovauja institucijai. Mat praėjusių metų spalį baigėsi STT vadovo Žimanto Pacevičiaus kadencija.

S. Urbanavičius turi ilgametę darbo patirtį teisėsaugos srityje: beveik šešerius metus jis dirbo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje ir daugiau nei dešimt metų - Muitinės kriminalinėje tarnyboje.

STT direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai, šias pareigas jis gali eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.


Šiame straipsnyje: STTvadovasSaulius Urbanavičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvinas

Kvinas portretas
Aišku:STT darbe niekas nesikeis. Tyrimai ,, tempsis ''metų metais..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių