Naktį siautusi audra vertė medžius, daug kur dingo elektra

Lietuvoje dėl stipraus lietaus su perkūnija nuverstų medžių ugniagesiams nuo kelių per parą teko važiuoti traukti 14 kartų.

Šešis kartus vykta į Prienų rajoną, penkis - į Marijampolės apskritį, BNS pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos Situacijų koordinavimo skyrius.

Taip pat vykta į Kauno apskritį, Trakus, Elektrėnus ir kitas vietovės.

Pasak Situacijų valdymo skyriaus, neužfiksuota, kad žmonės būtų nukentėję.

Dingo elektra

Elektros skirstymo bendrovei Rytų skirstomieji tinklai (RST) pirmadienio naktį praūžusi liūtis su perkūnija vėl padarė nuostolių - be elektros liko apie 3 tūkst. įmonės klientų. VST aptarnaujamoje teritorijoje be elektros ankstų pirmadienio rytą buvo 900 klientų, tačiau jų skaičių per kelias valandas įmonei pavyko sumažinti iki 300-ų.

VST atstovė Giedrė Vinickienė BNS sakė, kad beveik visi elektros tiekimo netekę vartotojai yra Kaišiadorių rajone.

"Tačiau gedimai šalinami gana greitai, todėl tikimės, kad elektros tiekimą klientams pavyks atnaujinti netrukus", - teigė G.Vinickienė.

Dėl kol kas nežinomų priežasčių pirmadienio rytą elektra atsijungė ir Vilniaus gyvenamųjų rajonų Viršuliškių-Karoliniškių ruože link Gariūnų.

"Priežastis, kodėl taip atsitiko, dabar aiškinasi RST specialistai. Kol kas nežinome, ar tai vėtros padarinys, ar gedimas kabeliuose", - BNS sakė RST dispečerinės centro vadovas Ervinas Pareigis.

Anot jo, daugiausia nukentėjusių RST vartotojų - Trakų, Marijampolės, Molėtų rajonuose, taip pat vėtra kliudė Druskininkų, Vilniaus rajonus.

"Pagrindinės elektros tiekimo gedimų priežastys - griuvę medžiai, perkūnijos sugadinti įrenginiai. Šįsyk gedimai nėra tokie sudėtingi kaip praeitą kartą, todėl turėtų būti pašalinti greičiau", - sakė E.Pareigis.

Ypač didelė audra Lietuvoje praūžė pirmąjį rugpjūčio savaitgalį.

Žala skaičiuojama 

Pietvakarių ir vidurio Lietuvos savivaldybės aiškinasi pirmadienio naktį siautusio škvalo padarinius.

Kaune informacija apie vėtros padarinius vis dar renkama iš savivaldybių. Pasak sinoptikų, čia naktį vėjo greitis siekė 20 m/s.

Vėtros padaryta žala tikslinama ir Kauno rajone.

"Vienur kitur medis nuverstas, Garliavoje, Karmėlavoje - elektros apšvietimo stulpas", - BNS pirmadienio rytą sakė Kauno rajono administracijos direktoriaus pavaduotojas Ričardas Pudževelis.

Pasak sinoptikų, škvalas pirmadienio naktį siautė ir Lazdijų rajone, kur vėjo greitis siekė 16 m/s. Šioje savivaldybėje informacija apie škvalo padarinius taip pat tikslinama.

Tuo metu Marijampolės ir Prienų rajonuose, pasak šių savivaldybių pareigūnų, didelės žalos nenustatyta - stiprus vėjas nulaužė keletą medžių. Pirminiais duomenimis, žmonės nenukentėjo.

 


Šiame straipsnyje: audra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių