Mūšis dėl kraujo virto grėsme ligoniams

Dviejų medicinos įstaigų peštynės dėl kraujo donorų kelia nerimą medikams. Klaipėdos jūrininkų ligoninės Chirurgijos klinikos vedėjas Artūras Razbadauskas sako, jog kraujo katastrofiškai trūksta, todėl neretai tenka atidėti sudėtingas operacijas.

„Šiuo metu situacija Klaipėdoje susidarė nenormali. Sveikatos apsaugos ministro R.Turčinsko sprendimu reorganizavus Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą kilo beprasmė sumaištis. Tai pajutome ir mes, chirurgai" , - sakė A. Razbadauskas.

Vakar žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo organizuota kraujo donorystės akcija, rengta drauge su Telšių rajono savivaldybe vakar turėjusi įvykti Telšių apskrities ligoninėje virto nesusipratimu. Ryte į ligoninę atvykę Kraujo donorystės centro darbuotojai prisistatė Klaipėdos filialo atstovais ir ėmėsi vykdyti kraujo donorystės akciją už tikruosios jos sumanytojus.

Pasak A.Razbadausko, intrigos ir nesutarimai neturėtų trukdyti medikų darbui. Nesvarbu, kiek kraujo centrų yra mieste, svarbu, kad ligoninėms būtų parūpinta pakankamai kraujo atsargų. Ypač mediką neramina tai, jog ši suirutė kilo vasarą.

„Vasara - ypač sunkus metas medikams. Dėl pagausėjusių traumų kraujo poreikis žymiai išauga. Pacientai planines operacijas taip pat linkę atkelti į atostogų metą - vasarą. Tad mums šiuo metu ypač tenka nerimauti, ar nereikės atidėti kokios operacijos, ar nepristigs gydymo įstaiga kraujo", - pasakojo A. Razbadauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių