Motinystės, nedarbo išmokos kitąmet neturėtų mažėti

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko teigimu, Vyriausybei apsisprendus kitąmet valstybės institucijų išlaidas sumažinti 4 proc., motinystės (tėvystės) ir nedarbo išmokos nemažės.

„Seimas jau yra priėmęs įstatymų pakeitimus, ir tikrai nesiruošiame keisti dėl nedarbo draudimo išmokų arba dėl motinystės-tėvystės išmokų apskaičiavimo. Maksimalias ribas, kurios priklauso nuo draudžiamųjų pajamų, be abejo, atliekant skaičiavimus, tikslinsime“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė D.Jankauskas.

Anot jo, įsipareigojimai išmokėti nepriemokas už 1995-2002 metais dirbusiems pensininkams neišmokėtas pensijas, išlieka. Tam 2012 metais ketinama skirti 263 mln. litų.

„Dėl to jokių pakeitimų apsisprendėme bent jau kol kas nedaryti. Nuo Naujųjų metų 50 proc. pensijos yra atkuriamos iki buvusio lygio. Jeigu ekonominė situacija leis, vidury metų sutarta daryti papildomus sprendimus“, - sakė D.Jankauskas.

Pasak jo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išlaidos kitąmet mažės, bet jos sudaro labai nedidelę dalį.

„Galiu užtikrinti, kad aritmetiškai tikrai nebus mažinama per visas socialines apsaugos sritis“, - tvirtino D.Jankauskas.


Šiame straipsnyje: motinystės išmokospašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Noja

Noja portretas
Reikia mažinti išmokas "už slaugą namuose", nes šios išmokos didesnės už minimalią algą, todėl žmonių neskatina dirbti. Kam dirbti, jei gali būti namuose ir gauti daugiau?

kvepia tautos genocidu

kvepia tautos genocidu portretas
neturetu? jus tai padare galutinai sau kylpa ant kaklo susiversite!

Ema

Ema portretas
Didžiausia nesąmonė padaryta su motinystės (tėvystės) išmokom, todėl jos turėtų ženkliai mažėti. Tėvai turi materialiai aprūpinti savo vaikus, o ne visa Lietuva auginti jų vaikus. Prieš planuojant vaikus, reikia pagalvoti, kiek vaikų galėsi užauginti,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių