Molėtų rajono meras sustabdė savo narystę konservatorių partijoje

Molėtų rajono meras Algimantas Žiukas, kaltinamas su sutuoktine neteisėtai gavęs beveik 900 tūkst. litų Europos Sąjungos paramos, trečiadienį sustabdė savo narystę konservatorių partijoje.

Kelių tiesimo ir melioracijos darbų individualios įmonės savininkas A.Žiukas ir jo žmona kaltinami neteisėtai gavę beveik 900 tūkst. litų Europos Sąjungos paramos.

A.Žiukas kaltinamas apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumentų klastojimu ir sukčiavimu, o jo sutuoktinė Rima, įmonėje dirbusi darbų vadove, - dokumentų klastojimu, pranešė FNTT.

Pasak pranešimo, išaiškinta, kad A.Žiukas kartu su žmona suklastojo 2005-2007 metais atliktų melioracijos darbų apmokėjimo dokumentus, juose įrašė nevykdytų darbų ir nepatirtų išlaidų.

"Pavyzdžiui, atliktų darbų aktuose įrašyta, kad įmonės darbuotojai griovius šienavo dalgiais, o už tai jiems buvo sumokėta daugiau kaip 400 tūkst. litų darbo užmokesčio", - rašoma FNTT pranešime.

A.Žiuko įmonė savivaldybių užsakymu 2005-2007 metais dirbo 1,6 mln. litų vertės drenažo sistemų projekte Trakų rajone, 1,7 mln. litų vertės užtvankos projekte Utenos rajone bei 1,9 mln. litų vertės sausinimo sistemų projekte Kėdainių rajone.

FNTT teigia kartu su Generaline prokuratūra baigusi ikiteisminį tyrimą, ir baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Molėtų rajono apylinkės teismui. Maksimali bausmė už įvykdytus nusikalstamus - aštuoneri metai nelaisvės.

Visi trys projektai buvo įgyvendinami pagal Kaimo plėtros ir žuvininkystės programą "Kaimo vietovių pritaikymo ir plėtros skatinimas". Projektai 90 proc. buvo finansuojami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, 10 proc. - iš Lietuvos biudžeto.


Šiame straipsnyje: Algimantas ŽiukasES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių