Mokykloms leista keisti pavasario atostogų laiką

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius atsižvelgė į mokyklų prašymus ir leido keisti pavasario (Velykų) atostogų laiką.

Šiemet pavasario (Velykų) atostogos bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų mokiniams turėtų prasidėti kovo 29 dieną ir baigtis balandžio 2 dieną.

Į Švietimo ir mokslo ministeriją kreipėsi mokyklos, kurios pageidavo atostogų laiką nukelti savaite vėliau - prašė, kad atostogos prasidėtų balandžio 6 d. ir baigtųsi balandžio 12 d. Nukeldamos atostogų datą, mokyklos viliasi sutaupyti lėšų - kai mokiniai grįš į mokyklas, tikėtina, nebereikės šildyti patalpų.

Mokinių atostogų laikas numatomas iš anksto paprastai dvejiems metams skirtuose Pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų bendruosiuose ugdymo planuose.

Atostogas galima perkelti, jeigu jos siejamos su šildymo sezono pabaiga (arba aplinkos lėšomis, skirtomis šildymui), aplinkos lėšų taupymu. Keičiant atostogų datą reikėtų atsižvelgti į mokyklų planus. Tačiau jei nėra būtina, atostogų datos nerekomenduojama keisti.


Šiame straipsnyje: atostogų laikasmokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių