Mokslų akademijoje įteiktos 2009 metų Lietuvos mokslo premijos

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį įteikė Vyriausybės įsteigtas Lietuvos mokslo premijas už 2009 metus.

Sveikindamas laureatus Vyriausybės vadovas pranešė, kad ką tik Vyriausybėje patvirtinta Valstybės pažangos taryba laukia talkininkų bei jų pasiūlymų.

„Tai dar vienas žingsnis, paspartinsiąs Lietuvos ilgalaikės pažangos strategijos „Lietuva 2030“ rengimo procesą. Suprasdami mokslo svarbą ir gerbdami mokslo pasiekimus, ypač kviečiame mokslininkus, tikruosius savo srities žinovus, pasidalinti savo sukaupta patirtimi ir aktyviai dalyvauti teikiant pasiūlymus dėl Lietuvos ateities vizijos, ilgalaikių prioritetų, jų įgyvendinimo krypčių ir laukiamų rezultatų nustatymo“, - sakė Ministras Pirmininkas.

2009 metų Lietuvos mokslo premijos skirtos:

Humanitarinių ir socialinių mokslų srityse - Audronei Bliujienei, Algirdui Girininkui, Vladui Žulkui už darbų ciklą „Baltai Baltijos jūros erdvėje (1994-2008m.)“ ir Zenonui Norkui už darbų ciklą „Istoriniai-sociologiniai tyrimai (1996-2008m.)“.

Fizinių mokslų srityje - Algirdui Matuliui, Egidijui Anisimovui už darbų ciklą „Kvantinių nanodarinių modeliavimas (1994-2008 m.)“ ir Vidmantui Remeikiui, Artūrui Plukiui už darbų ciklą „Radioaktyviųjų atliekų susidarymo, charakterizavimo ir poveikio aplinkai analizės metodų plėtra bei taikymai (2002-2008 m.)“.

Biomedicinos mokslų srityje - Irinai Bachmatovai, Valdui Stanislovui Laurinavičiui, Liucijai Marcinkevičienei, Rolandui Meškiui, Julijai Razumienei už darbų ciklą „Fermentų ir polifermentinių sistemų tyrimas ir panaudojimas (1994-2008 m.)“ ir Rimvydui Gabrilavičiui, Alfui Pliūrai, Juliui Danusevičiui, Virgilijui Baliuckui, Dariui Danusevičiui už darbų ciklą „Miško sėklinės bazės, selekcijos ir genetinių išteklių išsaugojimo sistemos sukūrimas tvariai ir intensyviai miškininkystei plėtoti Lietuvoje (1994-2008 m.)“.

Technologijos mokslų srityje - Algimantui Marceliui Barakauskui, Vytautui Giniočiui, Albinui Kasparaičiui, Sauliui Kaušiniui už darbų ciklą „Precizinės mechatroninės matavimo sistemos - tyrimas, sukūrimas, taikymas“.


Šiame straipsnyje: Lietuvos mokslo premijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių