Miunchene susitiko Lietuvos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai

Miunchene šeštadienį įvyko dvišalis Lietuvos ir Rusijos užsienio reikalų ministrų Lino Linkevičiaus ir Sergejaus Lavrovo susitikimas.

Tai BNS patvirtino užsienio reikalų ministro L.Linkevičiaus patarėja Rasa Jakilaitienė.

Tai buvo pirmasis naujos Vyriausybės užsienio reikalų ministro susitikimas su Rusijos kolega.

Miunchene abu ministrai dalyvauja tarptautinėje saugumo konferencijoje.

Praėjusių metų pabaigoje darbą pradėjusios naujosios centro-kairės Vyriausybės programoje teigiama, kad Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas „ perkrovimas“.

„Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas “perkrovimas„. Lietuvos bendradarbiavimą su Rusija grįsime abipusį pasitikėjimą stiprinančiomis europietiškomis vertybėmis, kreipdami dėmesį ne į praeitį, o į ateitį, neapsibrėždami išankstinėmis, sunkiai įgyvendinamomis sąlygomis, trukdančioms geriems ir abiem pusėms naudingiems kaimyniniams santykiams“, - rašoma dokumente.

Programoje numatyta, kad „Sovietų Sąjungos padarytos okupacinės žalos klausimas turės būti įgyvendinamas derybomis su Rusija ieškant priimtinų sprendimų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Savo tautiniu genetiniu vagiu sude iklimpus reikia Rusijai galva nulent ir atsiprasyt uz pykcius,kerstus ir kompensaciju kaulijima.Va kai uzeis lenkai tai but "TOTAL KAPUT".... nei surekt,nei paperst.....abieju tautu respublikoj...

Pirmam

Pirmam portretas
Tau reikia, tu ir nulenkinėk tą savo makaulę..

Geriau

Geriau portretas
Geriau naudoti skystą muilą,mažesnis pasipriešinimas,1am.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių