Mitinge Vilniuje valdžia kritikuota kaukšint plaktuku

Sostinės centre, prie Vyriausybės, vidurdienį prasidėjusi opozicijos partijos "Tvarka ir teisingumas" organizuota protesto akcija sukvietė kelis šimtus žmonių, kurie skambant vestuvinę primenančiai muzikai kritikavo valdančiosios koalicijos sprendimus kaldami vinis į statinę.

Muzikantas Valentas Kirdeikis, stengęsis susirinkusiems kelti nuotaiką savo parinkta muzika, BNS sakė pritariantis partijai, todėl besistengiantis, kad renginys taptų švente.

Kritikos pagrindinei valdančiajai Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai negailėję "Tvarkos ir teisingumo" atstovai europarlamentaras Juozas Imbrasas, Vilniaus savivaldybės narys Gediminas Rudžionis saulėtą dieną aikštėje prie Vyriausybės susirinkusius kvietė kalti ir patys kalė vinis į kubilą, kuris nesivaržant sietas su TS-LKD vadovu, premjeru Andriumi Kubiliumi. Tai padarę žmonės sakė besijaučiantys geriau.

"Taip, išsiliejau. Ne tai pyktį, bet tiesiog moralinis nusiraminimas, kad kažką galiu padaryti, nors čia tik ir žaidimas. Kažką reikia daryti, nuo kažko reikia pradėti, kiek galima šitaip gyventi? Aš neturiu žodžių", - BNS sakė vieną pirmųjų vinių į statinę įkalusi partijai nepriklausanti vilnietė Marytė.

Dar prieš paimdamas plaktuką į rankas dvejus metus partijai priklausantis vilnietis Edgaras sakė tikintis, kad savo gestu prisidės prie "reikalo išjudinimo".

"Kažką apskritai padaryti, nežinau, kaip pasakyti. Apskritai pradėti judinti tą reikalą", - akcijos tikslą BNS apibūdino jaunuolis.

Kaukšint plaktukui ir plevėsuojant keliolikai partijos "Tvarka ir teisingumas" vėliavų parlamentaras Valentinas Mazuronis aiškino, kad dabartinė Vyriausybė turi kaip įmanoma griečiau atsistatydinti. Tuo metu J.Imbrasas Lietuvą vadino "murkiančiu kačiuku".

"Mes vadiname save tigrais, o iš tikrųjų kas dabar esame? Šlapias murkiantis kačiukas. Atsiprašau, labai gaila, bet taip yra. Gal dirbkim taip, kaip dirba estai, ramiai, tyliai, be burbulų leidimo, o kryptingai suvienijant tautą, stiprinant valstybę, dirbant valstybės labui", - Vyriausybei adresuotus pasiūlymus susirinkusiems dėstė europarlamentaras.

Jis A.Kubilių kritikavo už problemų vertimą pirmtakui, buvusiam premjerui socialdemokratui Gediminui Kirkilui primindamas, kad konservatoriai rėmė tuometinę mažumos Vyriausybę.

Susirinkusiems kalbėjusi profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė Aldona Jašinskienė aiškino, kad Vyriausybės vykdomos reformos naudingos ne dirbantiesiems, o verslininkams.

"Deja, bedarbių vis daugėja kiekvieną dieną ir todėl mums labai yra skaudu, kad prisidengiant tuo, kad yra didelis nedarbas, suteikiama verslui papildomų lengvatų, bet tas neina žmonių gerovei, kad eina tik pelnų didinimui", - skelbė moteris.

Panašias akcijas penktadienį planuota surengti ir kituose Lietuvos miestuose.

Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas Kęstutis Masiulis penktadienį išplatintame pranešime akciją sukritikavo už "žemą lygį ir prastą skonį"

"Akcijos organizatorius galima pagirti už pastangas parodyti išmonę, bet vis dėlto papeikčiau už žemą lygį ir prastą skonį. Mūsų politinėje padangėje išties naudingas vienas kitas teatralizuotas politinis šou. Taip į politiką įtraukiama daugiau žmonių, tai sveikintinas tikslas. Tačiau vinelių kalinėjimas atrodo taip, tarsi paimtas iš pigaus juodųjų viešųjų ryšių vadovėlio", - teigia K.Masiulis.

Jo teigimu, "tvarkiečiai" griauna pasitikėjimą politika apskritai. Taip esą "jie prisikala sau vinių į kėdę, ant kurios patys gali atsisėsti". Jis taip pat sukritikavo idėją šaipytis ir premjero pavardės.

"Sakoma, kad kai nebeturi prie ko prikibti, tai belieka prikibti prie vardo ar pavardės. Tad paėmus ministro pirmininko pavardę daryti politinį šou gali nebent žmonės, kuriems trūksta fantazijos kokiai nors solidžiai pilietinei akcijai. Tai išduoda negebėjimą net pajuokauti", - dėsto K.Masiulis.


Šiame straipsnyje: mitingaspiketasprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių