Ministrė: Rusija didina karinį aktyvumą šalia Lietuvos sienų

Rusija nuolat didina karinį aktyvumą šalia Lietuvos sienų ir militarizuoja Karaliaučiaus sritį, todėl reikalingas dar aktyvesnis Jungtinių Valstijų ir NATO vaidmuo Baltijos regione, pareiškė JAV viešinti krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

„Rusija nuolat didina karinį aktyvumą šalia Lietuvos sienų, vykdo karinę reformą, daugiau pratybų, militarizuoja Karaliaučiaus sritį. Kaimynystėje turime vis labiau autokratinį, oligarchinį režimą“, - pranešime spaudai cituojama ministrė.

R.Juknevičienė sakė, kad dėl specifinės regioninio saugumo aplinkos ji tikisi dar aktyvesnio JAV ir NATO vaidmens Baltijos regione.

Ministrė ketvirtadienį Čikagoje dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje su Čikagos tarybos pasauliniams reikalams nariais, susitiko su Čikagos lietuvių bendruomene, pagerbė gen. Povilo Plechavičiaus kapą, lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno atminimą.
Kalbėdamasi su Čikagos tarybos pasauliniams reikalams nariais ministrė teigė, kad nepaisant esminių pokyčių NATO per pastaruosius 20 metų, Aljansas išlieka esminiu garantu Lietuvos saugumui.

“Lietuvai bus ypatingai svarbus NATO valstybių vadovų susitikimas, vyksiantis šių metų gegužę Čikagoje. Lietuva tikisi, kad joje bus priimti sprendimai dėl oro policijos tęstinumo, energetinio saugumo centro akreditacijos ir NATO priešraketinės gynybos sistemos”, - sakė ministrė.

R.Juknevičienės teigimu, Čikagoje priimti sprendimai turi sustiprinti NATO pajėgumus užtikrinti aljanso šalių teritorijos gynybą. Ministrė taip pat sakė, kad praktinis bendradarbiavimas tarp Šiaurės ir Baltijos šalių yra svarbus būdas kartu siekti pajėgumų, taip taupant turimas lėšas.

Lietuva tikisi, kad iki Čikagos viršūnių susitikimo šį pavasarį bus nuspręsta dėl tolesnės oro policijos misijos Baltijos šalyse. Susitikime taip pat norima pasiekti pažangos dėl NATO priešraketinės gynybos sistemos, kuriai priešinasi Rusija. Lietuva taip pat siekia gauti NATO akreditaciją Vilniuje veikiančiam energetinio saugumo centrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkokia

kazkokia  portretas
paranoja tuom ims ir puls kam ja pult jusu deka ji pati issivazines didesnio prieso uz konservus nera

irmis

irmis portretas
ujujuj kaip baisu..rusai didina karini aktyvuma salia musu sienos,o sausio 13a numatytas didziulis rusijos pajegu isiverzimas ,karinei intervencijai vadovaus pats maestro V.GERGIJEVAS...visi skubiai evakuojames

kaunietis

kaunietis portretas
Kokia protinga mintis!
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių