Ministras: švietimo srityje išlaidos kitąmet mažės beveik 146 mln. Lt

Vyriausybei nutarus kitąmet 4 proc. mažinti išlaidas, švietimo srityje jos mažės beveik 146 mln. litų. Pasak švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus, dėl taupymo kitais metais neįvyks moksleivių dainų šventė, nebus naujo neformalaus popamokinės veiklos krepšelio, bus atnaujinama mažiau mokyklų.

Pasak jo, kitąmet aukštojo mokslo finansavimas mažės 3 proc., tačiau mokinio krepšelio dydis - 3310 litų - nesikeis.

„Švietimo srityje 4 proc. mažinimas yra beveik 146 mln. litų. Palyginimui galiu pasakyti, kad minsiterijos biudžetas yra 14 mln. litų. Mes 4 procentų ribose nedarome horizontalaus mažinimo, nes 146 mln. litų dedamosios dalys: 82 mln. litų yra mokinio krepšelis ir beveik 30 mln. litų - aukštosios mokyklos kaip savarankiški asignavimų valdytojai. Mažinamės tokiu laipsniu, kad aukštasis mokslas gautų asignavimus mažesnius ne 4, o 3 procentais, ir čia yra 30 mln. litų mūsų vidinių programų susimažinimas“, - po Vyriausybės posėdžio antradienį žurnalistams sakė G.Steponavičius.

„Kalbant apie krepšelį, krepšelio dydis kitais metais išliks toks pat, kaip ir šiais metais - 3310 litų“, - pridūrė jis,

Pasak ministro, dėl taupymo kitais metais neįvyks moksleivių dainų šventė, nebus naujo neformalaus popamokinės veiklos krepšelio moksleiviams, bus atnaujinama keliolika ar keliasdešimt mažiau mokyklų.

„Natūralu, kad įvairias mažesnes ar didesnes programos mes mažinome iki nulio tam, kad neliestume jautriausių sričių“, - sakė ministras.

G.Steponavičius pažymėjo, kad geriausia žinia tiek mokytojams, tiek dėstytojams, kad nedidėja pridėtinės vertės mokestis (PVM). Anot jo, naujos mokestinės iniciatyvos reikštų „koalicijos išlikimo klausimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lygios teisės

Lygios teisės portretas
Ar nenusibodo žaidimai su krepšeliu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių