Ministras susirūpino dėl mokinių maitinimo

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius susirūpino, kad gali būti nesuspėta tinkamai pasirengti nemokamam mokinių maitinimui mokyklose.

Anot ministerijos, dalis mokyklų neturi patalpų mokinių maitinimui organizuoti, trūksta įrangos maistui gaminti arba ji yra pasenusi.

Kai kurios švietimo įstaigos esą neturi pakankamai termosų karštam maistui į mokyklas atvežti, trūksta baldų ir darbuotojų.

Be to, ne visoms savivaldybėms aiški nemokamo maitinimo apskaitos organizavimo sistema, joms stinga lėšų.

Pavyzdžiui, Marijampolės savivaldybės meras jau kreipėsi į Vyriausybę, kad savivaldybės biudžetas būtų papildytas 300 tūkst. Lt tiksline valstybės dotacija, siekiant pasiruošti nemokamam mokinių maitinimui mokyklose.

Ministras siūlo artimiausiu metu surengti savivaldybių administracijų direktorių, Švietimo ir mokslo ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų pasitarimą ir spręsti šias problemas.

Nuo 2008 metų rugsėjo 1 dienos nemokamus pietus gaus visi priešmokyklinukai ir pradinukai.

Pernai nemokamus pietus mokyklose gavo beveik 83 tūkst. 1-12 klasių moksleivių. Preliminariais skaičiavimais, 2008-2009 mokslo metais nemokamai maitinamų mokinių skaičius mokyklose turėtų išaugti dvigubai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių