Ministerija: tarnybiniai automobiliai vėl privalo būti pažymėti

Susisiekimo ministerija teigia, kad spalio pradžioje nustojo galioti tvarka, pagal kurią Muitinės departamento, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos tarnybiniams lengviesiems automobiliams, naudojamiems kontrolės funkcijoms vykdyti, nebuvo privalomas specialus žymėjimas.

Tokią išimtį Vyriausybė numatė balandį. Ministro pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas Giedrius Kazakevičius tuomet aiškino, kad išimties prašė institucijos, nes pažymėjus automobilius esą prarandamos galimybės atlikti netikėtą patikrinimą.

„Atsižvelgiant į tai, kad Susisiekimo ministerija pastaruoju metu gauna prašymų paaiškinti, ar 2011 m. spalio 1 dieną netekus galios minėtam Vyriausybės nutarimui, tarnybinis transportas privalo būti žymimas, Susisiekimo ministerija parengė Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimo projektą, kurio tikslas aiškiai ir nedviprasmiškai nustatyti, kad visų iš Lietuvos Respublikos biudžeto ir valstybės pinigų fondų išlaikomų biudžetinių įstaigų tarnybiniai lengvieji automobiliai, išskyrus Lietuvos Respublikos Vyriausybės narių naudojamus tarnybinius lengvuosius automobilius, reprezentacinius automobilius, naudojamus valstybinio ir diplomatinio protokolo reikmėms, Lietuvos Respublikos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų, atstovybių prie tarptautinių organizacijų ir specialiųjų misijų tarnybinius lengvuosius automobilius, privalo būti pažymėti“, - BNS ketvirtadienį nurodė ministerija.

Tarnybiniai automobiliai žymimi nurodant įstaigos pavadinimą ir (arba) patvirtintą jos logotipą.


Šiame straipsnyje: Tarnybiniai automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Eilinis vajus, kuris niekuomet iki galo nebuvo igyvendintas. Kiekviena firma, UABas privaletu naudotis tik pazenklintu automobiliu. Kaip ir visuomeninio transporto vairuotojai privalo tureti uniformas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių