Milijonus kainavęs medinis takas „pavirto“ į kalnelių atrakcioną

Praėjusią vasarą Anykščiuose atidarytam beveik 7 milijonus litų kainavusiam kairiojo Šventosios kranto takui jau reikia skubaus remonto. Valdininkai dėl to kaltina gamtą ir vandalus, o anykštėnai - neūkiškumą, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nacionalinės svarbos objektu laikytas Šventosios upės kairysis takas skirtas turistams keliauti pėsčiomis ir važiuoti dviračiais, sustojant apžiūrėti gamtos ir kultūros įžymybių.

Tačiau nepraėjus nė metams upės potvynio vandens išklaipė takelius. Be to, paaiškėjo, kad milijonus kainavusio tako savivaldybė nėra apdraudusi.

Šiemet sausį maždaug dviem metrais pakilusi Šventoji užliejo krantinę. Po vandeniu atsidūrė ne tik betoninėmis trinkelėmis grįstas takas, bet ir dalis naujai nutiesto medinio tako Gaisrininkų saloje ir ties Dainuvos slėniu. Vandeniui nuslūgus medinis lentelių takas dėl susiklaipiusių ir šalčio iškeltų medinių polių tapo panašus į kalnelių atrakcioną.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Valentinas Patumsis tikino, kad tokie potvyniai kaip šiemetis pasitaiko kartą per 20 metų, todėl ateityje jų nebereikėtų bijoti.

„Remontuojant taką išlaidų bus gerokai mažiau, nei tikėtasi. Rangovai žadėjo nebrangiai pataisyti vandens pažeistus medinius takus. Statybininkai pakeltus polius pritrumpins, ir takas vėl bus lygus“, - kalbėjo V.Patumsis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
labai jau visi priprato prie milijonų o pažiūrėjus neatrodo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių