Per metus V.Adamkus surengė 28 užsienio vizitus

Ketvirtaisiais šios kadencijos metais prezidentas Valdas Adamkus surengė 28 užsienio vizitus bei 27 keliones po Lietuvą.

2006-2007 metais V.Adamkus užsienyje su vizitais lankėsi 25 kartus bei surengė 12 kelionių po Lietuvą.

Kaip rašoma Prezidentūros parengtoje medžiagoje apie prezidento veiklą nuo 2007 metų liepos iki 2008-ųjų liepos, 26 užsienio vizitai buvo darbo, 2 - valstybiniai.

Tradiciškai dažniausiai V.Adamkus lankėsi Lenkijoje ir Briuselyje - po keturis kartus, triskart prezidentas skrido į Gruziją, po du kartus - Ukrainą, Latviją, Portugaliją ir Vokietiją.

Lietuvoje V.Adamkus priėmė 15 valstybių bei tarptautinių organizacijų vadovus, tarp kurių garbingiausia viešnia buvo Nyderlandų karalienė Beatrix. Dažniausiai - keturis kartus - Lietuvoje viešėjo Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ir Latvijos vadovas Valdis Zatleras. 2006-2007 metais L.Kaczynskis į Lietuvą buvo atvykęs tris, V.Zatleras - vieną kartą.

Per ketvirtuosius kadencijos metus V.Adamkus Lietuvoje pasakė 88 kalbas, užsienyje - 35. Per trečiuosius metus atitinkamai 81 ir 37 kalbas.

Kaip ir 2006-2007 metais, ketvirtaisiais prezidentavimo metais V.Adamkus keturis kartus kreipėsi į visuomenę per radiją ir televiziją.

Šeštadienį sukanka ketveri metai, kai V.Adamkus, kuriam dabar 81-eri, antrą kartą davė valstybės vadovo priesaiką Seime ir pradėjo eiti pareigas.

Pirmą kartą prezidento poste V.Adamkus dirbo 1998-2003 metais.

Visuomenės apklausų rezultatais, V.Adamkumi pasitiki maždaug 66 proc. respondentų, prezidento institucija - 57 procentai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių