Metų mokytojo premijos - penkiems geriausiems 2009 m. mokytojams

Trečiadienį Vyriausybės rūmuose premjeras Andrius Kubilius ir švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius  penkiems geriausiems 2009 m. mokytojams įteiks  Metų mokytojo premijas.

Metų mokytojo premijos bus įteiktos:

Kęstučiui Bakučiui, Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos technologijų mokytojui ekspertui. 1997 m. mokytojas įkūrė medžio meninio drožinėjimo studiją „Druvis“, vėliau ir internetinį puslapį www.druvis.lt. 2005 m. jis tapo Švietimo informacinių technologijų centro ir Mikrosoft skelbto IKT lyderių konkurso, skirto inovatyviems mokytojams, laimėtoju.

K.Bakutis yra leidinio „Pradinio ir pagrindinio ugdymo bendrosios programos“ rengėjų grupės narys, Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos pagrindinio ugdymo Technologijų programų bendraautorius. Mokytojas 2005-2008 m. aktyviai dalyvavo ES struktūrinių fondų projekte „Mokymosi krypties pasirinkimo galimybių didinimas 14-19 metų mokiniams“, K.Bakutis ekspertavo, konsultavo vadovėlio „Technologijos“ V-VI klasei“ rengėjus,  2010 m. recenzavo  vadovėlį „Elektronika. Technologijų vadovėlis VII-IX klasei“. Mokytojas taip pat veda seminarus šalies technologijų mokytojams.

Antanui Burkšaičiui, Lukšių Vinco Grybo vidurinės mokyklos informacinių technologijų mokytojui metodininkui. A.Burkšaičio parengti mokiniai nuo 1991 metų sėkmingai dayvauja ne tik šalies, bet ir tarptautiniuose konkursuose, olimpiadose - pelnė bronzos medalius Baltijos šalių informatikos olimpiadoje Gdynėje ir pasaulinėje informatikos olimpiadoje Egipte, laimėjo bronzos medalį pasaulinėje informatikos olimpiadoje Bulgarijoje. Mokytojas taip pat veda seminarus, kursus įvairių specialybių Marijampolės apskrities mokytojams.

Dainorai Eigminienei, Vilniaus šv. Kristoforo vidurinės mokyklos lietuvių kalbos mokytojai ekspertei. Svarbiausios mokytojos veiklos sritys: lituanistika, darbas su gabiais, kūrybiškais mokiniais, pilietiškumo ugdymas. Mokytojos iniciatyva jau aštuonerius metus organizuojami Vilniaus mokinių dainuojamosios poezijos ir respublikiniai mokinių dainuojamosios poezijos konkursai. Dainora Eigminienė dalyvavo tarptautiniuose projektuose - Atviros Lietuvos fondo ir Londono karališkojo nacionalinio teatro Švietimo departamento inicijuotame projekte “Drama mokykloje”,  projekto, vykdyto kartu su Amsterdamo Anos Frank namais,  “Istorija - pamoka nūdienai”. 

Mokytoja  rengė projektus: “Aš ir kitas”,” Kitoks nėra blogesnis”, “Didi Mažoji Lietuva”, “Žmogaus sąmonėjimo procesas istorijoje”, “Patrauklios mokymosi aplinkos kūrimas Vilniaus mieste”.  Mokytoja  taip pat rengia seminarus, kūrybines laboratorijas miesto ir šalies lietuvių kalbos mokytojams. Dainora Eigminienė yra  Lietuvių literatūros vadovėlio 11 kl. viena iš bendraautorių, taip pat yra parašiusi mažosios serijos vadovėlį  apie V. Mykolaičio- Putino gyvenimą ir kūrybą, skirtą 11-12 klasių mokiniams. Ji sukūrė ir išbandė modulio programą Audiovizualinė žurnalistika.  Mokytoja vedė pirmąją respublikinę virtualią pilietiškumo pamoką, skirtą Sausio 13 -ajai atminti, iš Vilniaus televizijos bokšto.

D.Eigminienė - ilgametė Vilniaus miesto lietuvių kalbos metodinės tarybos, lietuvių kalbos metodinio būrelio narė, Švietimo ir mokslo ministerijos nepriklausomų ekspertų komisijos narė.

Rasai Jankauskienei, Kauno sanatorinio lopšelio-darželio „Pušynėlis“ priešmokyklinio ugdymo pedagogei, Priešmokyklinio ugdymo informacinio centro metodininkei-organizatorei, ikimokyklinio ugdymo auklėtojai ekspertei, priešmokyklinio ugdymo konsultantei, švietimo konsultantei - mokytojų praktinės veiklos vertintojai.Rasa Jankauskienė įsteigė pirmąjį šalyje Priešmokyklinio ugdymo informacinį centrą.

Nuo 2004 m. pedagogė sistemingai vykdo gerosios patirties sklaidą kaip priešmokyklinio ugdymo švietimo konsultantė. 2004-2008 m. dalyvavo rengiant ir įgyvendinant kvalifikacijos kėlimo programą, skirtą priešmokyklinėse grupėse dirbantiems pedagogams, parengė ir įgyvendino autorines kvalifikacijos kėlimo programas „Ugdymo proceso planavimo ypatumai priešmokyklinėje grupėje“, „Ugdančios aplinkos kūrimas priešmokyklinėje ir ikimokylinėje grupėje“ ir kt. Ji yra viena iš aktyviausių Kauno miesto ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo metodinio būrelio narė, Kauno sanatorinio lopšelio-darželio „Pušynėlis“ tarybos narė. 2005-2009 m. Rasa Jankauskienė inicijavo Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigų priešmokyklinio ugdymo pedagogų kūrybinių projektų „Rieda, rieda metų ratai“, „Nežiniuko kelionės“ ir kt. įgyvendinimą. Pedagogės ugdytiniai yra respublikos, Kauno apskrities ir miesto parodų laureatai.

Irenai Vološinai, Vilniaus Naujininkų vidurinės mokyklos rusų (užsienio) kalbos mokytojai ekspertei. Mokytoja aktyviai dalyvavo kuriant rusų kalbos valstybinio ir mokyklinio egzaminų strategiją, dirbo egzaminų užduočių rengimo grupėje, taip pat valstybinio rusų kalbos egzamino vyresnioji vertintoja, pilotinių egzamino užduočių  rengėja. I. Vološina yra keturių rusų kalbos vadovėlių bendraautorė bei Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintų individualių rusų kalbos mokymo programų 10-12 kl. rengėja.

Mokytoja veda seminarus rusų kalbos mokytojams, aktyviai dalyvauja Vilniaus miesto rusų (užsienio) kalbos mokytojų metodinio būrelio veikloje. Ji yra ilgalaikio Vilniaus miesto mokyklo projekto „Atviras kultūriniam paveldui asmenybės ugdymas per rusų literatūros inscenizavimą“ iniciatorė ir organizatorė. I. Vološina taip pat yra I - ojo tarptautinio Baltijos ir Nepriklausomos valstybių sandraugos šalių rusų kalbos mokytojų „Puškinskij konkurs“ laureatė. Mokytoja yra rusų kalbos olimpiadų struktūros kūrėja, dirbo olimpiadų organizavimo ir vertinimo komisijoje, ne kartą vadovavo Lietuvos moksleivių komandai tarptautinėse olimpiadose.

Premijos dydis - 120 BSI. Premija skiriama už reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, indėlį į švietimo reformos įgyvendinimą, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą naudojantis mokslo laimėjimais ir ugdymo minties patirtimi. Premiją skiria ir jų skaičių kiekvienais metais nustato švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija.

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanoti 66 mokytojai.


Šiame straipsnyje: metų mokytojo premijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių