Metams numatytos reprezentacinės lėšos ištirpo per pusmetį

Dalis valstybinių institucijų per pusmetį sunaudoja visiems metams reprezentacijai skirtas lėšas.

Seimo Audito komiteto surinkti duomenys rodo, kad per pusmetį visiems metams numatytos reprezentacinės išlaidos ištirpo penkiose institucijose, iš kurių trys - teismai. Dar 25 institucijose per pirmąjį 2011 metų pusmetį buvo panaudota pusė arba daugiau negu pusė metinių reprezentacinių išlaidų, rašo „Lietuvos žinios“.

Reprezentacinių lėšų nebeliko Aukščiausiajam Teismui (AT), Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT), Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT), Valstybinei kultūros paveldo komisijai (VKPK) ir Mažeikių rajono apylinkės teismui.
Jų reprezentacinių išlaidų planas įvykdytas 100 proc. per šešis mėnesius.

LVAT, kurio reprezentacinėms išlaidoms 2011 metais buvo numatyta 20,8 tūkst. litų, o per pusmetį išleista 22,5 tūkst. litų, administracijos sekretorė Neringa Lukoševičienė tikino, kad didžioji dalis šių lėšų buvo panaudota vasarį surengus tarptautinę konferenciją, skirtą LVAT dešimtmečio sukakčiai paminėti.

„Taip pat kiekvienų metų pradžioje mokami narystės mokesčiai. Pirmąjį pusmetį buvo surengtas ne vienas renginys su visuomenės atstovais, diskusijos, susitikimai“, - teigiama administracijos sekretorės atsakyme.

AT atstovės ryšiams su visuomene Živilės Jokimaitis-Dolgich teigimu, reprezentacijai skirtų 8,6 tūkst. litų per pirmąjį pusmetį neliko dėl Kroatijos Aukščiausiojo Teismo pirmininko priėmimo, taip pat dalis lėšų atseikėta gėlėms, įrėmintiems sveikinimo raštams, vainikams, užuojautoms, kelių svečių priėmimui.

„Teismui yra maksimaliai apribotos galimybės užtikrinti bent nedidelės dalies reprezentacinių ir bendradarbiavimo ryšių palaikymo funkcijų vykdymą. Tačiau bent minimalias sąsajas su kitų šalių aukščiausiomis teisminėmis institucijomis būtina išlaikyti“, - pabrėžė AT atstovė.

Taip pat visas lėšas, 5,8 tūkst litų, panaudojusios FNTT atstovės spaudai Rūtos Andriuškaitės teigimu, didžiąją dalį išlaidų sudarė Europos Sąjungos ekspertų ir kitų užsienio organizacijų bei institucijų pareigūnų vizitų priėmimo išlaidos.

"Šie svečių vizitai buvo planuoti pirmąjį pusmetį, todėl ir išlaidos reprezentacijai buvo panaudotos minėtu laikotarpiu", - tvirtinama FNTT atstovės atsakyme.
Metinius reprezentacinius fondus taip pat ištuštino kur kas mažesnes lėšas turėję VKPK (400 litų) ir Mažeikių rajono apylinkės teismas (200 litų).

Pusmečio reprezentacijos išlaidų planą 100 proc, o metinį - 58 proc. įgyvendinusios Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyrius tikino, kad planas viršytas dėl to, jog didžioji šių lėšų dalis buvo skirta didiesiems trėmimams paminėti, Nepriklausomybės atkūrimo renginiams, holokausto aukoms pagerbti, Laisvės gynėjų dienos renginiams.
Seimo kanceliarija per pirmąjį pusmetį išleido daugiau kaip 734 tūkst litų.

Prezidento kanceliarijos išlaidos reprezentacijai siekė beveik 164 tūkst. litų. Pusmečio išlaidų planas čia taip pat įgyvendintas. Ministro pirmininko tarnyba (MPT), per pusmetį reprezentacijai išnaudojusi 170 tūkst. litų, pusmečio planą įgyvendino 85 proc, o metinį - 43 procentais.

Visas pusmečiui numatytas reprezentacines išlaidas taip pat panaudojo Konstitucinis Teismas (19,2 tūkst. litų), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (26,2 tūkst. litų), Specialiųjų tyrimų tarnyba (8,1 tūkst. litų), Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (3,3 tūkst. litų), Lietuvos muzikos ir teatro akademija (9,6 tūkst. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių