Medininkų žudynių vietoje K.Michailovo advokatas aptiko gilzę

Medininkų žudynių vietoje savo tyrimą atliekantis teisiamą omonininką Konstantiną Michailovą ginantis advokatas aptiko automato gilzę - šovinys toks pats, kokiais sušaudyti septyni pareigūnai.

Praėjus beveik devyniolikai metų, kai Medininkų poste buvo sušaudyti septyni Lietuvos pareigūnai ir vienas sunkiai sužeistas, N.Michailovo advokatas Arūnas Marcinkevičius ieško naujų įkalčių ir siekia įrodyti, kad prokuratūra bylą ištyrė ne iki galo, šeštadienį praneša televizijos LNK žinios.

"Žaizdų šautinių rasta daugiau nei rasta kulkų ir tūtelių. Aišku viena, kad dalis tų tūtelių negalėjo būti rasta vagonėlio viduje. Dėl to kilo klausimas, ar visur buvo ieškota", - televizijai sakė A.Marcinkevičius.

Bylos duomenimis, visi pareigūnai sušaudyti vagonėlyje, advokato teigimu - ten buvo nušautas tik vienas žmogus, ir sužeistas Tomas Šernas, kiti esą nužudyti lauke.

Pasak Arūno Marcinkevičiaus, po žudynių vagonėlyje rastos gilzės pagamintos toje pačioje gamykloje kaip ir rastoji.

Metalo ieškokliu rastą gilzę nufilmavo antstolis. Medžiaga bus perduota teismui.

Buvęs Sovietų sąjungos ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) pareigūnas K.Michailovas (buvęs K.Nikulinas) kaltinamas dalyvavęs Lietuvos pareigūnų žudynėse Medininkuose 1991 metų liepos 31 dieną.

1991-ųjų liepos 31-osios rytą per žiaurų omonininkų išpuolį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nužudyti Medininkų kelio poste budėję muitininkai Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius, "Aro" pareigūnai Algimantas Juozakas, Mindaugas Balavakas, kelių policijos darbuotojai Juozas Janonis ir Algirdas Kazlauskas.

Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas R.Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas buvęs muitininkas T.Šernas.

Per tyrimą surinkti duomenys prokurorams leidžia įtarti, kad šį nusikaltimą padarė OMON smogikai iš Rygos.


Šiame straipsnyje: Medininkaimichailovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių