Marijampolėje vasarį bus renkamas Seimo narys

Vietoje mirusio Seimo nario Algio Rimo Marijampolės vienmandatėje apygardoje vasarį bus surengti parlamentaro rinkimai.

Pagal įstatymą, nauji rinkimai į Seimą Marijampolėje turėtų įvykti ne vėliau kaip vasario 24 dieną.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas informavo, kad Seimo rinkimų įstatymas numato tvarką, kada ir kaip turi būti organizuojami nauji rinkimai vienmandatėje apygardoje.

Greičiausiai, Seimo nario rinkimai Marijampolėje įvyks tą pačią dieną, kaip ir savivaldos rinkimai visoje Lietuvoje. Jie turėtų įvykti kitų metų vasario 20 arba 27 dieną. Šią datą, prasidėjus Seimo rudens sesijai, turės paskirti pats parlamentas savo nutarimu.

Čia iškyla tam tikra nedidelė techninė problema. Mat VRK turės rinkimų datą paskirti kiek anksčiau - dar rugpjūtį, nei savivaldos rinkimų datą galės pasirinkti Seimas, į rudens sesiją susirinksiantis tik rugsėjo 10 dieną.

Z.Vaigauskas žada su Seimo vadovais ir visomis frakcijomis suderinti VRK sprendimą dėl rinkimų Marijampolėje, kad paskui parlamentarai kuo vieningiau priimtų nutarimą tą pačią dieną, o ne savaite anksčiau ar vėliau, rengti ir savivaldybių tarybų rinkimus.

VRK antradienį nutrūkusiais pripažino prieš savaitę mirusio A.Rimo Seimo nario įgaliojimus.

Tris kadencijas parlamente dirbęs 69 metų A.Rimas rastas negyvas rugpjūčio 9-ąją Seimo viešbutyje Gedimino prospekte. Jo mirtis - nesmurtinė, pastaruoju metu politikas sirgo.

Inžinieriaus mechaniko specialybę turėjęs A.Rimas į parlamentą buvo išrinktas Marijampolės apygardoje.

Socialdemokratas A.Rimas į Seimą buvo išrinktas Marijampolės vienmandatėje apygardoje.


Šiame straipsnyje: Algis Rimasrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių