„Maisto bankui“ paaukota rekordiškai daug produktų

„Maisto banko“ akcijos metu savaitgalį parduotuvių lankytojai visoje Lietuvoje nepasiturintiesiems paaukojo maisto už 856 tūkst. litų.

Tai – naujas surinktos paramos maistu rekordas, teigiama „Maisto banko“ pranešime.

Geradarių dovanoto maisto užtektų savaitę triskart per dieną maitinti 20 tūkstančių menkas pajamas gaunančių žmonių.

„Didesnis žmonių dosnumas byloja apie atsigaunančią ekonomiką. Žinoma, daugiau aukoti skatina ir nerimas dėl sunkių krizės padarinių - aukštos bedarbystės ir skurdo“ – teigė „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Surinkti daugiau maisto leido ir „Maisto banko“ akcijos geografinė plėtra. Paramą maistu savanoriai rinko 325 parduotuvėse.

Žmonės nepasiturintiems dažniausiai pirko makaronų, kruopų ir cukraus. Tuo tarpu brangesnių maisto produktų - aliejaus, margarino, mėsos ir žuvies konservų – surinkta mažiau.

Tradiciškai daugiausiai maisto skurstantiems aukojo sostinės gyventojai. Vilniečių „Maisto banko“ akcijos indėlis įvertintas 224 tūkst. litų. Kauniečiai nepasiturintiems paaukojo maisto už 146 tūkst. Lt, uostamiesčio gyventojai nupirko 84 tūkst. vertės maisto.

Atsižvelgiant į miestų gyventojų skaičių matyti, kad daugiau paramos surinkta tuose miestuose, kur veikia „Maisto banko“ regioniniai padaliniai. Klaipėdos ir Panevėžio gyventojai dosnumu nežymiai lenkia vilniečius bei kauniečius.

258 „Maisto banko“ akcijoje dalyvavusios socialinės organizacijos gautą maistą panaudos savo globojamų mažas pajamas turinčių žmonių maitinimui. Gauti maisto produktai bus sunaudoti gaminant maistą arba išdalinti nepasiturinčioms šeimoms.

Dėkodama akcijos dalyviams, D.Žebrauskaitė sakė, kad nespėję paaukoti „Maisto bankui“ tai gali padaryti iki lapkričio pabaigos paskambinę trumpuoju numeriu 1417. Nupirkto maisto nuolat galima palikti ir specialiose prekybos centruose įrengtose „Maisto banko“ talpyklose arba perkant obuolio ženklu pažymėtus paramos žetonus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neaukotojas

neaukotojas portretas
neaukojau, neaukoju ir neaukosiu...

Luka

Luka portretas
Šitas savaitgalio projektas man buvo viena iš priminė psichologinio teroro formų. Gyvenam sunkiai, reiktų sakyt ačiū dievui dar neimam maisto iš šito "banko". Bet mano vaikai yra rekalmų aukos, ir noriu ar nenoriu turėjau nupirkti makaronų maisto bankui. Manau labai nesąžininga akcija.

visada

visada portretas
paaukoju,nors ir viena maiseli makaronu. Rasantieji ,kad neaukojo ar kad juos terorizuoja paprasciausia susirupine tik savimi. Bet nieko taip greit negalima pakeisti,jU toks mastymas,galvoja ,kad paaukoje viena kg cukraus liks didesni ubagai.,Nieko panasaus.,reikia ir apie kitus dalykus pagalvoti. Man blogai,bet gal yra tokiu ,kuriems labai blogai ir tas makaronu pakelis jiems issigelbejimas nuo bado. Tokiu vaiku auklejimu patys darom jiems zala,o paskui stebimes ,kodel musu vaikai tokie kietasirdziai mums.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių