„Maisto bankas“ ragina nebūti abejingiems

Penktadienį prasidedanti paramos maistu rinkimo akcija yra paprastas ir patogus būdas žmonėms parodyti savo atjautą, sako „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Pasak jos, ši akcija žmonėms padės įsitraukti į pilietinę visuomenę.

„Paramos maistu rinkimo akcija yra paprastas ir patogus būdas žmonėms parodyti savo solidarumą ir atjautą, ši akcija žmonėms padės įsitraukti į pilietinę visuomenę“, - BNS  sakė D.Žebrauskaitė.

Tikimasi surinkti 120 tonų ilgai galiojančių maisto produktų, kurie iki Kalėdų bus išdalinti šalies nepasiturintiems.

„Praeitais metais surinkome 124 tonas maisto produktų, norėtume, kad šiais metais rezultatas nebūtų prastesnis, jei bus geresnis, labai džiaugsimės,“- sakė D.Žebrauskaitė.

Dvi dienas truksiančioje paramos maistu rinkimo akcijoje šiemet dalyvaus penkiasdešimt Lietuvos miestų ir tikimasi rekordiškai didelio talkininkų būrio.

„Šiemet turėtų būti daugiau savanorių, prie mūsų prisijungė ir maži miestai. Jaučiame didelį žmonių susidomėjimą ir norą bent kažkiek laiko skirti gero darbo atlikimui,“- kalbėjo D.Žebrauskaitė.

Pasak jos, akcijoje pirmąsyk dalyvaus Raseinių, Zarasų, Elektrėnų ir Vievio miestai.
D.Žebrauskaitės sakė, kad „Maisto banko“ akcija vykdoma drauge su 258 socialinėmis organizacijomis ir įstaigomis, be kurių narių ir darbuotojų savanoriškos pagalbos nebūtų įmanoma pasiekti gerų rezultatų.

Akcijoje dalyvaujančios organizacijos „Maisto bankui“ pateiks ataskaitas apie gautų maisto produktų išdalinimą skurdžiai gyvenantiems.

Pirma „Maisto banko“ akcija buvo surengta 2003 metais, o nuo 2009 metų akcija organizuojama du kartus į metus - pavasarį ir rudenį.


Šiame straipsnyje: Maisto bankaslabdaramaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

prie

prie portretas
prie ko cia abejingumas, jau beveik viems tautieciams reikalinga parama, greit visai nebeliks kas remia tik remiamieji. atrodo musu politiku ir yra toks tikslas, bet kadangi jie trumparegiai, tai nesupranta kad nutruks ir jiems auksine gysla, juk ne kas kitas o mes, ubagai, juos remiam, nes tik jie nusipelne gyventi geriauuuuu

jis

jis portretas
lai moka normalius atlyginimus, pensijas tai nereikes to ,,Maisto banko"

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
. Stai ir dasigiveno broliai lietuviai "laisvoj Lietuvoj". Prisiminkite kaip priesh 20 metu sukavot: " Lie-tu-va, buk lais-va! Rusai mesa Ish-ve-za!"... O dabar, patyliukais vietuvese snekuciojate..." prie rusu buvo geriau, negu dabar - prie amerikonu..." GEDA ZIURETI IR PRISIMINTI SAJUDI, SAUDISTUS IR... politinius anonistus. .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių