Mailiaus afera Veterinarijos tarnybos vadovui kainuos kėdę?

Vadinamoji mailiaus afera verčia iš kėdės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovą Kazimierą Lukauską. Jo likimas paaiškės per dvi savaites.

Premjero Andriaus Kubiliaus potvarkiu antradienį sudaryta speciali komisija, tirsianti K.Lukausko veiklą. Jai vadovauti paskirtas buvęs žurnalistas, premjero patarėjas Virgis Valentinavičius. Jis portalui teigė, esą kol kas dar anksti versti VMVT direktorių iš posto, tačiau tyrimas ilgai neužtruks.

„Žemės ūkio ministerija kreipėsi į mus, prašydama atlikti tarnybinį patikrinimą. Dėl to, kas buvo spaudoje - dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atliekamo tyrimo mailiaus byloje. Dar labai anksti komentuoti, tiktai pradedame darbą. Šiuo metu neturiu daugiau informacijos, negu kad buvo spaudoje. Manau, per porą savaičių apsisuksime“, - sakė V.Valentinavičius.

Anot jo, Žemės ūkio ministerija tyrimą atlikti paprašė pirmadienį, komisijai sudaryti prireikė vos poros dienų.

Vienas didžiausių K.Lukauskui metamų kaltinimų - tai, kad jis parūpino visus reikalingus leidimus aferos dalyviams. Teigiama, kad VMVT direktorius padėjo parūpinti pažymas, kurios leido aferistams pretenduoti į 22,5 mln. litų Europos Sąjungos paramą. Pavyzdžiui, VMVT esą pripažino žuvivaisai tinkamomis apleistos fermos patalpas, kuriose nebuvo nieko net iš tolo panašaus į šiam verslui reikalingus įrengimus.

Portalo žiniomis, K.Lukauskas bus priverstas atsistatydinti arba atleistas iš pareigų.

Primename, kad aferos tyrime figūruoja ir ministro Kazio Starkevičiaus pavardė. Jis apklaustas kaip specialus liudytojas. Šis statusas beveik prilygsta terminui „įtariamasis“.


Šiame straipsnyje: mailiaus aferaStarkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių