M.Adomėnas: Europa nori Lietuvai primesti savo moralę

Seimo narys konservatorius Mantas Adomėnas tikina, kad viešint Briuselyje, Europos Parlamento (EP) gėjų ir lesbiečių teisių grupės diskusijoje "Mažumų susirinkimų ir žodžio laisvė Lietuvoje", jam susidarė įspūdis, jog Europa linkusi Lietuvai primetinėti savas moralės normas.

„Aiškiai matyti tendencija, noras diktuoti tokias sąlygas, kurios gal priimtinos Olandijos visuomenei, bet tikrai nepriimtinos Lietuvai", - penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė M.Adomėnas.

Anot jo, Europa susidariusi klaidingą įspūdį, kad Lietuvoje mažumų teisės visiškai neginamos.

"Tendencija įrodyti, nesant jokių faktų, kad Lietuvoje vyksta viduramžiškas teroras", - pabrėžė M.Adomėnas.

Prie tokios nuomonės formavimo, pasak M. Adomėno prisideda ir Lietuvos atstovai Europos parlamente, ypač liberalas Leonidas Donskis.

"Liūdna matyti, kad Lietuvai atstovauti turintis europarlamentaras L.Donskis prilygino Lietuvą padėtimi žmogaus teisių srityje, nežinia kuo remdamasis, Sovietų Sąjungai ir Iranui. Būtų galima tikėtis, kad galėtų tinkamai atstovauti Lietuvai, bet jie labiau linkę pasakyti, ką nori išgirti lobistinės, interesų grupės, o ne atskleisti realią padėtį Lietuvoje", - kalbėjo parlamentaras.

Savo ruožtu „krikščionis“ Rokas Žilinskas pridūrė, kad Europos žmogaus teisių gynėjų nuomonę apie žmogaus teisių padėtį Lietuvoje formuoja ir Lietuvos visuomeninės organizacijos, kurios prašydamos paramos iš ES savo veiklai, sutirština spalvas.

EP grupė LGBT (Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) teisėms situacija Lietuvoje susidomėjo, kai parlamentaras Petras Gražulis ėmėsi žygių uždrausti gegužę planuojamas seksualinių mažumų eitynes Vilniuje.


Šiame straipsnyje: AdomėnasŽilinskasGėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių