M.Adomėnas atsisakė vienmandatės apygardos

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas nutarė parlamento rinkimuose dalyvauti tik daugiamandatėje apygardoje, nes sako esąs už žmonių kaitą politikoje. Vienmandatę Senamiesčio rinkimų apygardą jis perleis kitam politikui.

Apie savo sprendimą M.Adomėnas paskelbė gruodį vykusioje TS-LKD Vilniaus sueigos susirinkime.

„Esu už tai, kad politikoje turi vykti žmonių kaita. Be to, daug laiko ir jėgų reikalauja centrinė rinkimų kampanija, todėl nenoriu, kad nukentėtų kuris nors darbas, nenoriu jausti sąžinės priekaištų, kad kažko nespėjau padaryti“, - ketvirtadienį BNS sakė parlamentaras.

Per praėjusius Seimo rinkimus 2008 metais M.Adomėnas Senamiesčio vienmandatėje rinkimų apygardoje įveikė dabartinį sostinės merą Artūrą Zuoką.

Tuo pačiu M.Adomėnas patvirtino neketinąs trauktis iš politikos. Anot jo, „jeigu partija manys, kad esu reikalingas“, įtrauks jį į kandidatų sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

TS-LKD Senamiesčio skyrius dar neišrinko naujo kandidato į Seimą vietoj M.Adomėno. Tarp galimų kandidatų minimas premjero patarėjas Liutauras Kazlavickas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Naują kandidatą konservatoriai planuoja kelti ir Fabijoniškių vienmandatėje rinkimų apygardoje. Vietoj Rūtos Rutkelytės čia kandidatuos buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas  portretas
"Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas nutarė parlamento rinkimuose dalyvauti tik daugiamandatėje apygardoje, nes sako esąs už žmonių kaitą politikoje." Gudrus vyrukas, supranta, kad vienmandateje nebus isrinktas....o daugiamantate garantuoja vieta seima be atsakomybes! Ir tai vadinasi zmoniu kaita poltitikoje! As pasisakau tik uz vienmandacius rinkimus be jokiu korupciniu sarasau....laikas atsisakyti rusiskos demokratijos...uz kuria savo pasisakymu palaike M.Adomenas~

Visuomenė

Visuomenė portretas
Vėl milijonų švaistymas. Nieko nereiškia tie mandatai. Savivaldai reikia aktyvių, pasiryžusių žmonių. Kada baigsis titulavimasis karaliais ir kunigaikščiais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių