LRT transliacijos nuo šeštadienio trumpės

Visuomeninio transliuotojo - Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) programų laikas nuo gegužės 1-osios, kaip ir planuota, sutrumpės.

"Kovo 16 dieną tarybos priimtas nutarimas nėra atšauktas ir jis įpareigoja generalinį direktorių sutrumpinti programų laiką", - BNS sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Jis neatmetė galimybės, kad kitą savaitę gali būti sušauktas tarybos posėdis dėl programų laiko. A.Siaurusevičius atkreipė dėmesį, jog šis klausimas jau sulaukė ir politikų dėmesio.

"Gal dabar šitas klausimas pajudės", - sakė A.Siaurusevičius.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis penktadienį LRT paprašė netrumpinti programų transliacijų bent iki birželio. Per tą laiką, jo manymu, galima būtų išspręsti LRT finansavimo problemas.

A.Siaurusevičius yra sakęs, jog siekiant išlaikyti dabartinę transliacijų apimtį šiemet reikėtų papildomai apie 5 mln. litų.

Siekiant taupyti, Lietuvos radijo programa nuo gegužės 1 dienos trumpės nuo 24 valandų iki 18 valandų per parą, "Klasika" - nuo 18 iki 11 valandų per parą darbo dienomis ir iki 15 valandų švenčių ir poilsio dienomis. "Opus 3" transliavimo trukmė trumpinama nuo 24 valandų per parą iki 11 valandų.

Trumpės ir Lietuvos televizijos programos analoginės transliacijos - jos trumpinamos iki 9 val. per parą nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, iki 10 val. - penktadieniais ir iki 17 val. - švenčių ir poilsio dienomis.

Kanalo "LTV World" transliacijos nuo gegužės 1 dienos iš viso nutraukiamos.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis penktadienį LRT paprašė netrumpinti programų transliacijų bent iki birželio. Per tą laiką, jo manymu, galima būtų išspręsti LRT finansavimo problemas.

LRTC teismui yra pateikęs ieškinį dėl 5,3 mln. litų LRT įsiskolinimų. Ginčą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas šią bylą yra sustabdęs, kadangi ginčas yra kilęs ir kitoje byloje, kurioje LRT yra pateikusi 700 tūkst. litų vertės ieškinį LRTC dėl diskriminacinių kainų visuomeninio transliuotojo atžvilgiu.

LRT už programų transliavimą LRTC per metus moka apie 6 mln. litų. Dar apie 2 mln. litų kainuoja "LTV World" kanalo transliacijos per palydovinę televiziją.


Šiame straipsnyje: LRTLRTCmasiulisfinansavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių