L.Karalius nupirko mašiną mylimąjai už Seimo pinigus?

Seimo etikos sargai tirs, ar liūdnai pagarsėjęs parlamentaras Linas Karalius už valstybės pinigus neįsigijo automobilio savo mylimajai.

Ketvirtadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (EPK) pasiekė prokurorų prašymas ištirti, ar L.Karalius savo merginai Gintarei Gurevičiūtei nėra lizingu nupirkęs automobilio ir ar už tai nemoka iš valstybės parlamentinei veiklai skiriamų lėšų.

EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas portalui tvirtino, kad kreipimasis tik ką gautas, todėl pirmiausia reikės atlikti išsamų tyrimą, tik tuomet bus aišku, ar yra pažeisti kokie nors įstatymai. Etikos prižiūrėtojų vadovas neatmetė, kad įstatymas būtų tikrai pažeistas, jeigu paaiškėtų, jog L.Karalius naudoja valstybės skiriamus pinigus lizingu išsipirkti mašiną, kuria naudojasi ne jis pats, bet jo mylimoji. Tačiau tai nebus lengva įrodyti, ypač jeigu automobilis yra oficialiai įregistruotas L.Karaliaus vardu ir jis pats neretai važinėja ta mašina.

Opozicinės Krikščionių partijos frakcijos narys L.Karalius pastaruoju metu pagarsėjo kelionėmis į Tailandą, savo balsavimo kortelės palikimu kolegai ir savo motinos įmonės šelpimu.

Šį kartą koją parlamentarui pakišo neapdairus G.Gurevičiūtės plepumas. Vienam žurnalui ji pasigyrė, kad L.Karalius jai lizingu nupirko automobilį. Būtent šio automobilio nuomai, kaip pats deklaravo, L.Karalius panaudojo jam skirtas parlamentines lėšas.

Todėl Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į EPK, prašydama ištirti, ar L.Karalius, už parlamentines lėšas padovanojęs automobilį G.Gurevičiūtei, nepažeidė Seimo nario etikos kodekso.

Pasak EPK vadovo, iš prokurorų gautuose dokumentuose yra nuotrauka, įvairūs dokumentai ir „MiniCooper“ atstovų Lietuvoje padėka G.Gurevičiūtei: „Dėkojame Gintarei Gurevičiūtei, kad pasirinko mūsų automobilį“.

L.Karalius tikino, kad jo draugė neturi jokio automobilio, todėl jis nežinantis apie ką kalbama. „Argi prokurorai pradėtų tyrimą dėl to, kad kažkas žurnale perskaitė apie dovanotą automobilį?, - balandžio 1-ąją nepatikėjo parlamentaras. - Maža, ką toks moterys prišneka. Turiu tik vieną automobilį, kuriuo pats ir važinėju, tą visi mato. Jis tikrai nuomojamos iš mano, kaip parlamentaro, lėšų“.

L.Karaliui yra pradėtas apkaltos procesas dėl kelionės į egzotiškas šalis ir dėl balsavimo kortelės palikimo kitam Seimo nariui Aleksandrui Sacharukui.

Tačiau penktadienį posėdžiausianti Seimo Specialioji tyrimo komisija dėl siūlymų pradėti apkaltos procesą L.Karaliui nesvarstys naujai atsiradusių aplinkybių dėl galimai neteisėtos Seimo nario veiklos. „Mūsų komisiją riboja apkaltos iniciatorių teikimas - tekste aiškiai suformuluota, kokias aplinkybes turime tirti. Tai reiškia, kad į viešumą iškilusių naujų faktų apie galimus nusižengimus tirti negalime, kad neapkaltintų politikavimu ar nusižengimais procesui“, - alfa.lt teigė Specialiosios tyrimo komisijos pirmininkas Kęstutis Masiulis.

Kovo pabaigoje L.Karaliaus pavardė figūravo Sveikatos apsaugos ministerijos tyrime dėl lėšų, skirtų parlamentaro motinos vadovautai viešajai įstaigai „Gyvenimas džiaugsme“ projektui „Sniego parkas“ finansuoti.


Šiame straipsnyje: karaliusSacharukasapkalta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių