Liudytojai nepateikia informacijos, kodėl pabėgo kariūnai

Byloje dėl pabėgusių Lietuvos karo akademijos kariūnų apklausiami liudytojai kol kas nepateikė šį Dariaus Šaduikio ir Antano Gasparavičiaus poelgį pateisinančios informacijos, teigia Karo policijos tyrėjas kapitonas Arnoldas Ruginis.

„Aš galiu pasakyti tiek, kol kas, liudytojai, kurie yra apklausti, reikšmingos informacijos, kas galėtų pateisinti šių kariūnų elgesį, nedavė. (...) Kas liečia baudžiamąją bylą, kariūnai nelabai turi ką papasakoti. Sako, kad nėra tokių dalykų, apie ką jie šneka“, - BNS pirmadienį sakė kariškis.

Pasak jo, atliekant ikiteisminį tyrimą iki šiol yra tęsiamos liudytojų apklausos, kurios gali vykti dar daugiau kaip mėnesį.

„Pradžiai yra dviejų mėnesių terminas, kuris baigiasi sausio 7 dieną. Tie kariūnai dabar yra ligoninėje, tai tas terminas gali būti pratęstas iki kol jie sugrįš. Pratęsimo priežastys gali būti įvairios. Iki to laiko didžioji dalis liudytojų turės būti apklausti, bet kol kas dar ne visi apklausti“, - teigė A.Ruginis.

Tuo metu du po pabėgimo į užsienio į Lietuvą grįžę LKA kariūnai vis dar yra tebelaikomi vienoje Kauno ligoninių, kur jiems, pasak Akademijos, yra atliekama psichologinė patikra. D.Šaduikis ir A.Gasparavičius į ligoninę buvo paguldyti lapkričio 15 dieną.
„Kol kas nėra informacijos, kada juos ketinama iš ten išleisti“, - BNS sakė LKA viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus viršininkė majorė Birutė Krasavinienė.

Jos teigimu, neįvardytoje gydymo įstaigoje esančius kariūnus gali lankyti jų artimieji.
Du LKA kariūnai buvo dingę nuo spalio 28 dienos. Lapkričio 12-13 dienomis jie grįžo į Lietuvą iš užsienio. Abu kariūnus apklausė Karo policija, jiems pateikti įtarimai dezertyravimu ir skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius praėjusią savaitę pareiškė nenorintis kariuomenėje matyti tokių kariūnų.

Tyrimą LKA po kariūnų pabėgimo atlieka krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės įsakymu sudaryta speciali darbo grupė.


Šiame straipsnyje: kariūnaikaro akademija

NAUJAUSI KOMENTARAI

GODA

GODA portretas
KOKS LIETUVOS KARIUOMENĖS VADAS,TOKIE IR KARIŪNAI.TIK VIENAS JAU PRITYRČS ,SOVIETINIS KARININKAS,O KITI JAUNI,NEPRITYRĘ JAUNUOLIAI. POCIUS-KARIUOMENĖS VEIDAS,O TAS VEIDAS PATEISINA SOVIETINES DEDOVŠČINOS GRIMASAS KARIUOMENĖJE IR NENORI MATYTI JAS IŠKĖLUSIŲJŲ.GĖDA,GĖDA,GĖDA.......

pilietė

pilietė portretas
Geriau turėti tokius kariūnus,kurie kaip dresiruoti šuneliai paklus visur ir ne vietoj ir nelaiku niekur neamtels.

Karininkas

Karininkas portretas
Jeigu, "Kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius praėjusią savaitę pareiškė nenorintis kariuomenėje matyti tokių kariūnų", aš su bet kuo galiu lažintis, dėl galutinio sprendimo. Nes labai gerai suprantu ,koki sprendimą turi atlikti kariuomenes vadui pavaldi karo policija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių