LiJOT naująja vadove tapo Loreta Senkutė

Šeštadienio popietę visuotiniame Lietuvos jaunimo organizacijų susirinkime Vilniuje išrinktas naujas Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) vadovas – dviejų metų kadencijai didžiausios skėtinės jaunimo organizacijos prezidente tapo Loreta Senkutė. Pirmoji Lietuvos jaunimo politikos lyderė moteris išrinkta po Šarūno Frolenko, LiJOT prezidento pareigas ėjusio dvi kadencijas iš eilės.

31-osios LiJOT Asamblėjos metu naujai išrinkta Lietuvos jaunimo organizacijų lyderė yra pasiryžusi aktyviai dalyvauti visuose procesuose, siekiant įtraukti NVO sektorių į artėjančius svarbius valstybinius procesus: „Artėja Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai, šiuo tikslu ketiname stiprinti skirtingų šalies ministerijų bendradrabiavimą ir dialogą su nevyriausybiniu sektoriumi bei dar aktyviau plėtoti tarpsektorinį bendradarbiavimą įgyvendinant Lietuvos valstybės ir jaunimo poltiką“, – sakė L. Senkutė.

Anot naujosios LiJOT prezidentės, jaunimo organizacijos ketina aktyviai veikti, kad ministerijos įtrauktų nevyriausybines organizacijas (NVO) į valstybės ir visuomenės gerovei stiprinti vykdomus procesus. Kaip gerą ir sektiną pavyzdį LiJOT įvardina nuoseklų savo bendradarbiavimą su LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei jaunimo reikalų departamentu prie SADM.

„Tokių bendradarbiavimo pavyzdžių šiandien mums reikia kur kas daugiau. Nevyriausybiniame sektoriuje veikiančios organizacijos, atstovaujančios aplinkos, kultūros, sporto, sveikatos ir kitoms sritims, turi sukaupę daug žinių ir patirties, todėl demokratine vadinamoje valstybėje gali ir turi būti pripažinti kaip rimti ir kompetentingi partneriai“, – sako L. Senkutė.

LiJOT Prezidento kadenciją baigęs Š. Frolenko teigė, kad vis dar egzistuoja vyriausybinio sektoriaus nesuvokimas, kam reikalingos NVO: „Iš esmės abu sektoriai gali nesunkiai rasti bendrus sprendimus, vienas kitą papildyti, tačiau tam dažnai kelią užkerta vidurinioji grandis. Nepaisant to, noriu pažymėti, kad NVO erdvėje jaunimo organizacijos išliko viena stipriausių grupių, turinčių plačiausią interesų ratą, didžiausią įdirbį bei gausų būrį atkaklių pilietiškų jaunų žmonių. Tikiu, kad jie, drauge su kitomis NVO, pakeis valdininkų požiūrį į trečiąjį sektorių gerąja linkme“.

LiJOT prezidentas renkamas Asamblėjoje slaptu balsavimu dvejiems metams ne daugiau kaip dviems kadencijoms iš eilės. Prezidentas pradeda eiti pareigas kitą dieną po Asamblėjos, kurioje buvo išrinktas. Naujai išrinkta LiJOT prezidentė – aštuntoji didžiausios skėtinės jaunimo organizacijos Lietuvoje vadovė.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) – 1992 m. įkurta didžiausių nevyriausybinių jaunimo organizacijų Lietuvoje sąjunga, vienijanti daugiau nei 200 000 jaunų žmonių. Organizacijos tikslas – kelti jaunimo organizacijų kompetenciją ir atstovauti jaunimo organizacijų ir jaunimo interesams bendradarbiaujant su Lietuvos valdžios institucijomis, kitais visuomeninio sektoriaus veikėjais.


Šiame straipsnyje: LiJotLoreta Senkutė

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Tai čia tipo komjaunimo pirmoji sekretorė...pastovėti tribūnose ir pasėdėti prezidiumuose? Ką ji galės daryti? Gražiai šypsotis ar kritikuoti kritikuoti kritikuoti kritikuoti kritikuoti kritikuoti valdžią.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių