Lietuvos vyriausybė rėmė neteisėtą konkursą „Misis Visata“? (papildyta)

Praėjusį savaitgalį Vilniuje vykęs grožio konkursas "Misis Visata 2010" gali būti neteisėtas. JAV milijardierius Donaldas Trumpas jį apskundė teismui.

Advokatų kontoros "Metida" teisininkas Erikas Saukalas aiškino, jog buvo pateiktas ieškinys Vilniaus apygardos teismui dėl neteisėto žymens "Mrs. Universe" ir lietuviško atitikmens "Misis Visata" naudojimo.

Kaip skelbia BNS, advokato teigimu, ieškinys Vilniaus apygardos teismui buvo pateiktas prieš savaitę, o JAV kompanija su teisininkais Lietuvoje ėmė bendradarbiauti maždaug prieš dvi savaites.

Ieškinyje įmonė "Miss Universe" skundžia Lietuvos bendrovę "Pramogų akademija".

Grožio konkursą rengusios viešosios įstaigos "Pramogų akademija" vadovė Evelina Gruzdienė kaltinimus atmeta.

"Aš tai vertinu kaip šmeižto kompaniją, nes visus dokumentus turiu. Iš tikrųjų, iš vienos pusės netgi džiaugiuosi, nes pamačiau, kokia yra rimta prekyba žmonėmis problema, jeigu tai sukėlė tokią reakciją", - teigė E.Gruzdienė. Anot jos, dabar apie prekybos žmonėmis problemą kalba visi ir ji yra aktuali.

"Tolimesnius žingsnius mes deriname su advokatais. Aš dar prieš konkurso finalą sužinojau apie teisme pareikštą ieškinį, tačiau net nekilo minčių jo nutraukti. Aš turiu visus dokumentus, kuriuos frančizės pagrindu man išdavė Bulgarijoje registruota bendrovė. Pati esu teisininkė ir nerengčiau neteisėtų konkursų", - patikino E.Gruzienė.

E.Gruzdienė atviravo, kad išgirdus tokius teiginius pasijuto labai nemaloniai. "Konkursas vyksta jau daugelį metų ir anksčiau tokių atvejų nebuvo, viskas vykdavo ramiai. Visos moterys pasirašė deklaraciją ir informaciją gavo labai daug šalių, todėl natūralu, kad daugeliui galėjo nepatikti", - pasakojo "Pramogų akademijos" vadovė.


Šiame straipsnyje: Misis visata

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių