Lietuvos televizijoje neliks J.Butkevičienės laidos

Lietuvos televizijoje (LTV) neliks buvusios TV3 televizijos Žinių tarnybos vadovės Jolantos Butkevičienės laidos "Paskutinis klausimas".

Šeštadienį Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryboje LTV direktorius Rimvydas Paleckis pranešė, kad J.Butkevičienė grįžta vadovauti TV3 Žinių tarnybai ir LTV žurnalistės laidos nebebus, skelbia portalas delfi.lt.

Pirmadienį vietoj J.Butkevičienės laidos žiūrovai išvys "Teisę žinoti".

Anot R.Paleckio, autorinė sutartis su J.Butkevičiene nutraukta abiejų pusių sutarimu. Kaip jau buvo skelbta, teismas nusprendė, kad buvusi TV3 Žinių tarnybos vadovė turi būti gražinta į darbą.

Šeštadienio posėdyje LRT tarybos narė Audronė Pitrėnienė išsakė priekaištų pirmadienį rodytai J.Butkevičienės laidai. Joje diskutuota apie LRT problemas ir politikų siekį visuomeninį transliuotoją kontroliuoti.

A.Pitrėnienei pasirodė, kad vedėja buvo nepasirengusi, laida "netikusiai nukreipianti žiūrovą".

"Man laida atrodė ne kokia, nors ir labai reikalinga", - sakė A. Pitrėnienė.

Tačiau A.Pitrėnienė kolegų palaikymo nesulaukė - tarybos nario Dainiaus Radzevičiaus nuomone, kumščiais po mūšio nebemosuojama.

Vilniaus apygardos teismas gruodžio pradžioje paskelbė, jog atleista TV3 Žinių tarnybos vadovė J.Butkevičienė turi būti gražinta į darbą.

TV3 televizijai atstovaujanti advokatė BNS sakė, kad ši teismo nutartis bus skundžiama kasacine tvarka.

J.Butkevičienė buvo atleista šių metų sausio pabaigoje. TV3 televizija teigė, kad žurnalistės atleidimo priežastis - įgaliojimų viršijimas.

Pati J.Butkevičienė tvirtino, jog buvo atleista dėl to, kad pasirašė žiniasklaidos priemonių kreipimąsi į šalies vadovus dėl žurnalistų darbo apribojimų parlamente panaikinimo.

J.Butkevičienė dirbo TV3 televizijoje nuo 1995 metų, o šios televizijos žinių tarnybai vadovavo nuo 1999-ųjų.

TV3 televizija priklauso Švedijos koncernui MTG.


Šiame straipsnyje: Jolanta Butkevičienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių