Lietuvos policija savo paslaugas perkelia į elektroninę erdvę

Įgyvendinus policijos elektroninių paslaugų sistemą, nuo lapkričio 1-osios Lietuvos gyventojams atsiras galimybė elektroninėmis priemonėmis pranešti policijai apie nusikaltimus, įvykius ar kitus teisės pažeidimus.

Tai bus galima padaryti užpildant specialias formas interneto svetainėje www.epolicija.lt, siunčiant laišką elektroniniu paštu epolicija@policija.lt arba siunčiant trumpąją žinutę (SMS) ar daugiaformatį pranešimą (MMS) telefonu, pranešė Policijos departamentas.

Pranešimus gyventojai galės teikti ir anonimiškai, ir identifikavus savo tapatybę elektroninėmis tapatybės nustatymo priemonėmis.

Policija žada, kad pastariesiems sistemoje bus lengvai prieinama informacija apie jų pranešimo priėmimą, nagrinėjimo eigą, institucijos, įstaigos ar pareigūno priimtą sprendimą dėl pranešimo. Šią informaciją autorizuotą pranešimą pateikęs asmuo turėtų gauti ir elektroniniu paštu bei trumposiomis žinutėmis (SMS).

Policijos departamentas per trisdešimt mėnesių įgyvendino Europos Sąjungos bei Lietuvos biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Viešosios policijos paslaugos “Pranešimų policijai teikimas„ perkėlimas į elektroninę erdvę“.

„Naudojantis elektroninių policijos paslaugų sistema, gyventojams kai kuriais atvejais nebereikės vykti į policijos komisariatą. Elektroniniu būdu pranešimą policijai jie galės pateikti tiesiog iš namų, darbo ar įvykio vietos. Tuo metu policijos darbas taps efektyvesnis, o dėl paslaugų viešumo - skaidresnis“, - sakė projekto vadovas Tomas Stankevičius.

Anot Lietuvos policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, naujoji sistema leis veiksmingiau ir operatyviau organizuoti policijos darbą bei taupyti visų laiką.
Sistemoje gyventojai galės rezervuoti laiką susitikimui su policijos sistemos darbuotoju ar atšaukti jau suplanuotą susitikimą, todėl bus išvengta kartais nemažai laiko atimančių datų ir laiko derinimo procedūrų telefonu.

Ateityje naujoji sistema bus papildyta ir kitomis policijos elektroninėmis paslaugomis. Jau artimiausiais metais gyventojams bus sudarytos galimybės pateikti policijai elektroninius prašymus, susijusius su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens ir turto sauga.

Projektui įgyvendinti skirta daugiau nei 6 mln. litų.


Šiame straipsnyje: policijapažeidėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

švėkšna.

švėkšna. portretas
viešpatie, kur gali nuvesti žmogelis kvailio veidu?

vietinis

vietinis portretas
manau,kad nuvesti gali i visiska policijos isformavima

egle

egle portretas
Tai kad šita svetainė yra NESAUGI, nes Mozilla Firefox naršyklė sako, kad ši svetainė nepateikė reikalingų duomenų ir neatidaro svetainės, saugodama mano kompiuterį nuo visokio blogio.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių