Lietuvos pirmininkavimo ESBO prioritetas bus energetinis saugumas

Lietuvos diplomatai Maskvoje Rusijos kolegoms pristatė pirmininkavimo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) 2011 metais prioritetinę temą - energetinį saugumą.

Antradienį surengtose Lietuvos ir Rusijos užsienio reikalų ministerijų (URM) delegacijų konsultacijose taip pat svarstyti galimi ESBO veiklos prioritetai saugumo, ekonomikos, aplinkosaugos ir žmogaus teisių srityse.

Pasak URM pranešimo, su Rusijos pareigūnais aptartos regioninio ir subregioninio bendradarbiavimo ESBO erdvėje galimybės, ESBO veiklos efektyvumo didinimas, užsitęsę konfliktai, pasikeista nuomonėmis dėl Europos saugumo dialogo ateities.

Rusijos atstovai supažindino su savo šalies prioritetais ESBO, tarp jų - iniciatyva dėl judėjimo laisvės organizacijos erdvėje.

Susitikime dalyvavo Lietuvos URM politikos direktorius Eitvydas Bajarūnas ir Rusijos URM Europos bendradarbiavimo departamento direktorius Vladimiras Voronkovas. Lietuvos delegacija taip pat susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotoju Aleksejumi Borodavkinu.

Lietuva pirmininkaus ESBO 2011 metais.


Šiame straipsnyje: ESBOenergetinis saugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių