Lietuvos pašto vadovai nesikratė kyšių - teismo dalyviai

Svarbūs projektai Lietuvos pašte buvo prieinami verslininkams, kurie dosniai atsilygindavo už jų priežiūrą atsakingiems bendrovės vadovams. Tai penktadienį paaiškėjo Vilniaus apygardos teisme.

Naujienų portalas delfi.lt rašo, kad prieš teismą stojo ne tik prezidento Algirdo Mykolo Brazausko patarėjo Vladimiro Beriozovo žentas Algirdas Balčiūnas, bet ir dar keli pašto darbuotojai bei verslininkai Zurabas Nutsubidze, Saulius Matelis, Darius Smaidžiūnas ir Dangis Savickas.

Kaltinimai taip pat yra pateikti trims juridiniams asmenims - bendrovėms "Bilderis", LTC ir "Transmitto".

Šiuo metu niekur nedirbantis 48 metų A. Balčiūnas Lietuvos pašte dirbo ūkio valdymo direktoriumi bei Viešųjų pirkimų ir Nekilnojamojo turto pardavimo komisijų pirmininku.

Ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdyba nustatė, kad dalį Lietuvos pašto skelbiamų viešųjų pirkimų konkursų laimėdavo tie verslininkai, kurie galimai duodavo kyšį A.Balčiūnui.

Pasak prokurorų, nusikaltimai buvo įvykdyti 2006-2009 metais. Dalis kaltinamųjų savo kaltę pripažįsta. Kurį laiką pašto darbuotojų pokalbių klausėsi STT, kuriems leidimą buvo davę Šiaulių apygardos teismas.

Buvusio vieno Lietuvos pašto vadovų A. Balčiūno turtas yra areštuotas.

100 proc. Lietuvos pašto akcijų priklauso valstybei.


Šiame straipsnyje: Lietuvos paštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių