Lietuvos okupacijos 70-metis pažymėtas eitynėmis ir mitingu

Lietuvos Sąjūdis Gedulo ir vilties dieną bei Lietuvos okupacijos 70-metį sekmadienį paminėjo eitynėmis ir mitingu.

Keli šimtai Lietuvos Sąjūdžio organizuotos eisenos dalyvių su Sąjūdžio, Lietuvos ir kitomis vėliavomis sekmadienio popietę Gedimino prospektu žygiavo nuo Katedros iki Lukiškių aikštės.

Kolonos priekyje judėjo Lietuvos vėliava ir įvairiais plakatais, iš kurių vienas vaizdavo A.Hitlerio ir J.Stalino "santuoką", padabintas automobilis "Žiguli".

Tarp pirmųjų eisenos dalyvių buvo Šaulių sąjungos atstovai, rankose nešę ketvirtajame-šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose NKVD nužudytų tarpukario Lietuvos Vyriausybės narių, iškilių dvasininkų, generolų portretus.

Lukiškių aikštėje, į kurią pasuko eisena, apie 300-400 žmonių susirinko į mitingą, skirtą Lietuvos sovietinės okupacijos ir aneksijos 70-mečiui paminėti.

Mitingas pradėtas nuo scenos skambėjusia daina "Kur bėga Šešupė, kur Nemunas teka". Vėliau giedotas Lietuvos himnas, pasisakė gausiais plojimais sutiktas europarlamentaras, Sąjūdžio garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, premjeras Andrius Kubilius, Seimo nariai, kiti visuomenės veikėjai.

Prasidėję praėjusį trečiadienį, minėjimui skirti renginiai tęsis iki ateinančios savaitės vidurio. Pirmadienį Gedulo ir vilties dieną, o antradienį - Lietuvos okupacijos 70-metį paminės ir kiti šalies miestai.


Šiame straipsnyje: Gedulo ir vilties diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių