Lietuvos lenkų rinkimų akcija siūlo uždrausti abortus

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) parlamentarai siūlo priimti Gyvybės prenatalinėje fazėje įstatymą, kuriuo būtų draudžiama atlikti abortus. Pagal frakcijos užregistruotą projektą, nėštumą gydytojas galėtų nutraukti tik tuo atveju, jei nėštumas gresia nėščios moters gyvybei ar sveikatai, yra pagrįstų įtarimų, jog nėštumas atsirado dėl nusikalstamų veikų.

Nutraukti nėštumą esant aukščiau minėtoms sąlygoms būtų leidžiama, jei nuo nėštumo pradžios praėjo ne daugiau kaip 12 savaičių.

Projektą teikia LLRA frakcijos nariai bei „darbietis“ Kęstutis Daukšys ir „Drąsos kelio“ frakcijos atstovas Algirdas Patackas.

Projekte taip pat siūloma mokyklose mokyti apie žmogaus lytinį gyvenimą, sąmoningą ir atsakingą tėvystę, šeimos vertybes, gyvybę prenatalinėje fazėje bei žmogaus gimimą.

Lietuvoje nutraukti nėštumą šiuo metu leidžiama iki 12 nėštumo savaitės, be papildomų sąlygų. Kasmet Lietuvoje nėštumą nutraukti ryžtasi apie 10 tūkst. moterų.

Europos Sąjungoje (ES) abortai draudžiami Maltoje, Airijoje ir Lenkijoje. Likusios valstybės, tarp jų ir Lietuva, abortų nedraudžia, tik nustato ribą, iki kurios jis leidžiamas. Šis terminas įvairuoja nuo 10 iki 18 savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
pritariu uždrausti abortus lenkėms, jei jau taip nori. tegu lenkiški atėjūnai nesikiša į Lietuvos reikalus. Tegu draudžia savo lenkėms abortus. Čia tai tikrai sutinku.

atrodo

atrodo portretas
kad tomaševskis ir į jį panašūs gimė, matyt, abortų draudimo gadynėje.

b

b portretas
Ne abortus uzdraust ,o nupjaut, kad nebutu daikto. Nebus daukto ir vaiku nebus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių