Lietuvos kariuomenės vadas atvyko į Afganistaną

Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius antradienį atvyko į Afganistaną, BNS sakė jo atstovas spaudai.

Vizito metu kariuomenės vadas aplankys Afganistane tarnaujančius Lietuvos karius, su NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų atstovais aptars vykstančią operaciją ir susitiks su Afganistano Goro provincijos valdžios atstovais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kariuomenės vadas kartu nugabens "gerovės krovinį" - artimųjų siuntinius Šv.Velykų proga Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams.

Kartu su kariuomenės vadu vizito į Afganistaną išvyko Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos vadas vidaus tarnybos generolas Sergejus Madalovas ir kariuomenės Jungtinio štabo Operacijų valdybos viršininkas pulkininkas leitenantas Algirdas Norkus.

Vizito metu Goro provincijoje su provincijos valdžios atstovais bus aptarta galimybė padėti rengti vietos policijos pajėgas steigiant bendrą Lietuvos ir JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos atstovų Policijos operacinę mokymo ir sąveikos grupę (angl. Police Operational Mentoring and Liaison Team, P-OMLT).

"Šalių kariuomenės turi daugiau patirties karinėse operacijose, gali greičiau sureaguoti į operacinius pokyčius ir poreikius, turi nustatytas operacijų planavimo procedūras, kurios leidžia suplanuoti naują misiją. Dalydamiesi žiniomis ir patirtimi su Goro provincijos saugumo pajėgoms, siekiame, kad jos kuo greičiau taptų savarankiškos ir profesionaliai atliktų savo pareigas", - pranešime spaudai cituojamas kariuomenės vadas generolas majoras A.Pocius.

Lietuvos kariuomenės vadas vizitą Afganistane planuoja baigti šios savaitės pabaigoje.

Afganistano Goro provincijoje dislokuota apie 150 Lietuvos karių, dar neskelbiamas skaičius specialiųjų operacijų karių dalyvauja operacijoje neramiuose šalies pietuose.


Šiame straipsnyje: PociusAfganistanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių